IKEA odštartovala ročnú kampaň zameranú na spánok (VIDEO)

IKEA odštartovala ročnú kampaň zameranú na spánok (VIDEO) Foto: Ikea

Žiť naplno môžete aj vtedy, keď odpočívate. To je hlavná myšlienka novej kampane IKEA, ktorej cieľom je sprístupniť lepší spánok miliónom ľudí a pomôcť im tak zlepšiť každodenný život. Kampaň odštartovala na začiatku augusta a potrvá 12 mesiacov.

„Ľudia často zápasia so zlou kvalitou vzduchu, nepohodlnou posteľnou bielizňou, rušivým svetlom a zlou reguláciou teploty, čo vedie k nepokojným nociam. Rôzne finančné obmedzenia zároveň komplikujú výber vhodných produktov, a preto sa jednoducho môže stať, že už pri kúpe takého základného prvku, akým je kvalitný matrac, urobia zlé rozhodnutie. My v IKEA veríme, že dobrý a kvalitný spánok by mal byť pre ľudí prioritou. Preto je naším cieľom pomôcť miliónom ľudí prekonať časové, priestorové či finančné obmedzenia a spraviť dobrý spánok dostupnejším a dosiahnuteľnejším,“ vysvetľuje Iva Pohlová, manažérka marketingovej komunikácie pre IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko. Podľa Ivany Pohlovej zaznamenala IKEA väčší dopyt slovenských zákazníkov po spánkových riešeniach naprieč všetkými predajnými kanálmi. Preto sa rozhodla propagovať kombináciu šiestich elementov, ktoré preukázateľne pomáhajú k lepšiemu spánku.

Vo video spote k novej kampani IKEA zobrazuje rôzne spánkové nastavenia ženy, ktoré sa v priebehu života menia podľa jej potrieb. So sloganom „Žiť naplno môžete, aj keď odpočívate. Sladké sny“ vyzýva IKEA ľudí všetkých vekových kategórií vo všetkých životných situáciách, aby si vytvorili to najlepšie prostredie pre dobrý spánok za ceny, ktoré si môže dovoliť každý.

TOP 5 kľúčových návykov, ktoré Slovákom zlepšujú spánok (IKEA správa o živote v domácnosti 2024):

• Pre 32 % Slovákov je obľúbený vankúš kľúčovým prvkom v rámci ich spánkových návykov
• Úplná tma je najdôležitejšia pre generáciu mileniálov (38 %) a najmenej dôležitá pre generáciu baby boomers (22 %)
• 29 % Slovákov potrebuje mať niekoho vedľa seba
• Pozdrav na dobrú noc milovanej osobe považuje za dôležitý návyk 27 % Slovákov
• 18 % Slovákov dbá na vytvorenie správnej teploty v spálni

Video spot bol navrhnutý interne v spoločnosti IKEA a od začiatku augusta je ho možné vidieť v televízii, na sociálnych sieťach, online a v kinách. Kampaň budú dopĺňať sprievodné reklamné kanály vrátane spolupráce s influencermi, ktorá bude zameraná na testovanie produktov zo spánkového sortimentu IKEA v rámci šiestich definovaných elementov, s dôrazom na zdieľanie výsledkov používania v priebehu niekoľkých mesiacov.

IKEA zároveň počas roka postupne predstaví aj rôzne sezónne kolekcie a inšpirácie.

Vizitka kampane

Lokalizácia komunikačného konceptu: Publicis Groupe  

Kreatíva: IKEA Marketing & Communication AB, Sweden 
Lokalizácia video spotu: Publicis Groupe  
Influenceri: Seesame
Sociálne médiá: Publicis Groupe  
Digitálna a mediálna agentúra: Dentsu