Nie som ovca a Pivobrana sú medzi najlepšími kampaňami sveta

Nie som ovca a Pivobrana sú medzi najlepšími kampaňami sveta Foto: Seesame/sita.sk

Kampane Pivobrána pre Asociáciu malých nezávislých pivovarov Slovenska a kampaň Nie som Ovca pre poisťovňu Union sa dostali na prestížnom svetovom PR summite medzi 50 najlepších kampaní na svete.

 


Nie som ovca
Agentúra SEESAME Communication Experts získala za kampaň Nie som ovca pre zdravotnú poisťovňu Union ocenenie Global SABRE Award v kategórii Public Affairs, ktoré sa udeľovalo tento týždeň v Miami.

 

„Dostali sme sa tak medzi 50 najlepších PR kampaní sveta. Je to veľké ocenenie pre nášho klienta Union aj pre nás – bola to odvážna, chytľavá a najmä fungujúca kampaň. Veríme, že takých urobíme ešte veľa," zhodnotila úspech Michaela Benedigová, riaditeľka SEESAME Communication Experts.

Kampaň pomohla od augusta do konca septembra 2012 obrátiť verejnú mienku v prospech zachovania systému viacerých zdravotných poisťovní (z 39% na 81% podporu verejnosti).

„Výzvu na zachovanie práva na výber zdravotného poistenia sme prerozprávali prostredníctvom nielen argumentov, ale hlavne príbehov. V TV spotoch, na online / v sociálnych médiách, v tradičných médiách aj v priamej komunikácii s ľuďmi, pre ktorých je téma konkurencie v zdravotnom poistení dôležitá," povedala Benedigová.
SEESAME Communication Experts za kampaň okrem Global SABRE získal aj ocenenie za najlepšiu kampaň v krízovej komunikácii v regióne EMEA. Medzinárodná porota vyberala z celkového počtu 4000 prihlásených 50 najlepších kampaní.

Pivobrana získala prvenstvo

Slovenský PR projekt PIVOBRANA, ktorý pre Asociáciu malých nezávislých pivovarov Slovenska navrhla a zrealizovala agentúra Dynamic Relations, získal v Miami na celosvetovom PR summite prvenstvo GLOBAL SABRE AWARDS v kategórii Asociácie. „PIVOBRANA je absolútne nízko nákladový projekt. Z hľadiska biznisu nemá žiadny zmysel – je to čisté hobby. A zrejme je to aj cítiť, pretože dokázal poraziť veľké PR projekty z celého sveta. Vďaka preto patrí nielen porote, ktorá pochopila zmysel PIVOBRANY, ale aj Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska. Malé pivovary, ktoré si zachovali svoju identitu a rozvíjajú ju, si zaslúžia pozornosť a uznanie," povedal Managing Director Dynamic Relations Karol Wolf.

PIVOBRANA (www.pivobrana.sk) pôsobí ako otvorené hnutie priaznivcov poctivo vareného piva. Momentálne združuje 16 slovenských nezávislých pivovarov, má viac ako 3 200 registrovaných členov a vyše 4 000 fanúšikov na sociálnej sieti. PIVOBRANA nemá obchodný zmysel, je to čisto nezisková a komunitne orientovaná aktivita, ktorej hlavným cieľom je presadzovať princípy tradičného a poctivého pivovarníctva.