Šéf reklamnej agentúry podal trestné oznámenie kvôli listu biskupov o kultúre smrti

Šéf reklamnej agentúry podal trestné oznámenie kvôli listu biskupov o kultúre smrti Archív R.S.

Róbert Slovák, zakladateľ a konateľ reklamnej agentúry Respect APP, podal ako súkromná osoba trestné oznámenie v súvislosti s pastierskym listom KBS. Nepáči sa mu, že KBS uráža ľudí s iným názorom.

 


„Podávam trestné oznámenie pre podozrenie z porušovania Trestného zákona paragrafu 156 Hanobenie národa, rasy, etnika alebo presvedčenia skupinou, ktorá sa prezentuje pod názvom „biskupi Slovenska," píše v liste, ktorý adresoval Okresnému riaditeľstvu policajného zboru v Bratislave, a o ktorom informuje na svojom verejnom profile na Facebooku.

 

Slovákovi sa nepáči pastiersky list, ktorý zverejnila Konferencia biskupov Slovenska na prvú adventnú nedeľu. V ňom sa podľa názoru Slováka dopúšťa hanobenia presvedčenia skupiny osôb preto, že sú bez vyznania a to napríklad vetou: "Ak sa človek postaví proti Božiemu poriadku, nastolí kultúru smrti," ďalej vetou: „Cez ušľachtilé heslá sa do života spoločnosti presadzuje rozvrat rodinného života, ktorý má byť posvätným. Je to bohorúhavá vzbura človeka voči Stvoriteľovi," cituje list Slovák a upozorňuje, že v niektorých odsekoch označujú biskupi Slovenska ľudí s iným názorom hanobiacim termínom „aktéri kultúry smrti."

„Trestné oznámenie som podal preto, lebo som nadobudol dojem, že "biskupi Slovenska" hanobia časť obyvateľstva za to, že nezdieľa ich názor na život, že nie sú veriaci, prípadne veria niečomu inému. A to verejne, organizovane a na celom Slovensku," povedal pre hnonline.sk Slovák.

Slovák je spoluzakladateľ reklamnej agentúry Respect APP a je prezidentom združenia tvorivých pracovníkov v reklame Art Director's Club Slovakia.

Pokúšame sa získať stanovisko TK KBS na trestné oznámenie.

"Možno spôsob vyjadrovania bol rozdielny oproti predošlým pastierskym listom, ale tento list využil zreteľnejšie vyjadrenia preto, aby upozornil na nebezpečenstvo, aby bol motiváciou uvedomiť si, že tu jestvuje nebezpečenstvo, ktoré je zatiaľ zrejmé určitej skupine ľudí, ale nie široko. Tieto slová boli použité na to, aby silnejšie motivovali ľudí," vracia sa k pastierskemu listu a "kultúre smrti" predseda KBS Stanislav Zvolenský v rozhovore pre agentúru SITA.