Osobnosti z reklamnej a marketingovej brandže založili večernú školu marketingovej komunikácie ADtc. /adsetera/

Osobnosti z reklamnej a marketingovej brandže založili večernú školu marketingovej komunikácie ADtc. /adsetera/

Alexander Smik a Róbert Slovák založili večernú školu marketingovej komunikácie ADtc. /adsetera/. Chcú s ňou pripraviť juniorov začínajúcich v reklame, ale aj profesionálov z príbuzných či vzdialených odborov na prax v reklame.

“Poznáš to: chceš sa zamestnať v agentúre, ale chcú od teba znalosti, ktoré nemáš kde získať, keďže ťa nechcú v žiadnej agentúre bez znalostí zamestnať… “ píše sa v úvode webstránky večernej školy ADtc. /adsetera/. Jej zakladatelia prizvali ďalších skúsených ľudí z marketingovej a reklamnej brandže, medzi ktorými sú: Ronald Lupták, Dušan Viszt, Zuzana Ďurčeková, Martin Bajaník, Lenka Bónová, Palo Krutý a Viktor Kamenický. V rámci deviatich pondelkových dvojhodinoviek ich prevedú celým procesom práce v reklame.

“Začneme prípravou zadania u klienta, cez analytickú a strategickú prácu v agentúre, kreatívne procesy sa dostaneme až po produkciu, médiá a ukončíme to praktickým cvičením v podobe reálneho zadania,” opisuje majiteľ agentúry applepie a prezident KRASu Alexander Smik nastavenie lekcií v ADtc. /adsetera/. Vyučovanie začína v pondelok 14. októbra.

“Večerná škola reklamy je určená aj pre tých ľudí na strane zadávateľov či agentúr, ktorí už pričuchli k časti marketingovej komunikácie, napríklad k sociálnym sieťam, avšak pre svoj rast potrebujú vedieť viac aj o tom, ako sa tvorí zadanie, komunikačná stratégia, ako zvoliť ideálne mediálne kanály či čo obnáša kreatívny proces a produkcia,” popisuje Róbert Slovák, spoluzakladateľ agentúry Slovák & Friends, združenia Ľudia z marketingu a bývalý prezident KRASu a ADC.