Tchibo pozastavilo reklamu s Vitalijom Kličkom a jeho bratom

Tchibo pozastavilo reklamu s Vitalijom Kličkom a jeho bratom

Opäť sa potvrdilo, že urobiť z politika tvár reklamnej kampane, je riskantné.

 


Obchodný reťazec Tchibo mal pripravenú kampaň, v ktorej v hlavnej úlohe bol boxerista, dnes ukrajinský opozičný politik a najnovšie kandidát na ukrajinského prezidenta Vitalij Kličko. V reklamnom spote bývalý šampión v boxe spolu s bratom Vladimírom propaguje pomôcky na cvičenie.
Kampaň s názvom "Fit s Kličkovcami" sa natáčala v lete a mala onedlho propagovať najnovšiu ponuku spotrebného tovaru Tchiba.

 Kličko bol v minulosti tvárou viacerých kampaní

„Vzhľadom k udalostiam z posledných dní v Kyjeve, nepovažujeme za vhodné, aby sme zverejnili spot," povedal hovorca Tchibo Arnd Liedtke Tagesspiegel am Sonntag nicht. Zverejnenie vyhlásenia prišlo krátko predtým, ako Kličko oznámil, že bude kandidovať na pozíciu prezidenta po zosadenom Viktorovi Janukovyčovi.

V 30 sekundovom spote z dielne agentúry Hamburg Jung von Matt bratia propagujú napríklad švihadlo, vodotesný MP3 prehrávač a ďalšie produkty, ktoré sa v marci majú objaviť v obchodoch Tchiba. Tváre bratov sú vytlačené na obale. "To sa už nedá zmeniť," povedal Liedtke.
Škody nebudú malé, keďže kampaň sa ruší tesne pred jej spustením, priestor v televíziách už bol pravdepodobne rezervovaný.

Vitalij Kličko je jedným z vodcov ukrajinskej opozície.

Mimochodom Kličkovci prežili detstvo v Československu. Ako synovia vojaka zo sovietskej armády, ktorá "strážila" Československo. Pri Mladej Boleslavy Vitalij Kličko žil od piatich do štrnástich rokov, pred rokmi o tom sám hovoril v rozhovore pre Život.