V novom spote za referendum je chlapec, ktorého hladkajú dvaja muži

V novom spote za referendum je chlapec, ktorého hladkajú dvaja muži Reprofoto

V súvislosti s blížiacim sa referendom emócie a deti pribúdajú. Aktualizácia o stanovisko Aliancie za rodinu.

 

 

 

Aktuálne sa objavilo nové video, ktoré podporuje Alianciu za rodinu a odporúča ísť k hlasovaniu. Aliancia za rodinu sa od neho dištancuje.

 

Celý spot nahovorilo dieťa a je aj hlavnou postavou. Spot však vyzerá skôr ako z kampane proti týraniu detí, či z boja proti pedofílii.

Smutné dieťa, ktoré hladkajú ruky dvoch mužov s obrúčkami, odporúča tým, ktorým sa to páči, aby v deň referenda ostali doma.

Video je zverejnené na novej doméne 7februar.sk, ktorá je vytvorená s cieľom motivovať ľudí k účasti na referende. „Tento web vznikol ako občianska iniciatíva, okrem spoločného cieľa nemá nič spoločné s Alianciou za rodinu. Tej však patrí vďaka a uznanie za zorganizovanie petície za vyhlásenie referenda a za boj, ktorý zvádza," píše sa na webe.

Komu patrí a kto je autorom spotu nie je známe.

Aktualizácia o stanovisko Aliancie za rodinu (23.1.): Aliancia za rodinu poprela, že je autorom spotu a hodnotiť ho nechce. "Nebudeme hodnotiť obsah ani úroveň videí alebo článkov akejkoľvek skupiny, ktorá sa vyslovuje za našu podporu. Tešime sa, že sa za referendum postavili široké masy obyvateľov Slovenska. Pokiaľ si akákoľvek skupina vytvorí propagačný materiál, ktorým chce podporiť informovanosť o referende vo svojej skupine podobne zmýšľajúcich, Aliancii za rodinu neprislúcha posudzovať to a akokoľvek komentovať. Aliancia zároveň všetkých povzbudzuje k slušnej a pravdivej diskusii," napísal v stanovisku pre Omédiách.com Peter Kremský hovorca Aliancie.

PrtSc 7februar.skNa webe 7februar.sk su aj fotka homosexuálneho páru, ktorá je stiahnutá bez uvedenia zdroja z webu americkej svadobnej agentúry.

Odporúčame aj: Nový referendový spot s chlapcom má riešiť polícia

Deti často v kampani používajú politici, ale sú aj v reklame na rôzne iné produkty. Je známe, že ak je v reklame dieťa, upúta pozornosť viac a vyvoláva aj silnejšie emócie. aj preto je v zákone o reklame aj v kódexe etiky reklamy viacero ustanovení o obmedzeniach pre zobrazovanie detí - napríklad v reklame o tabakových výrobkoch, liekoch, alkohole.

Podľa etického kódexu reklamy „účinkovanie alebo iné vystupovanie detí v reklame nesmie zneužívať prirodzené cítenie dospelých ľudí voči deťom."

Aliancia o rodine má svoj oficiálny spot, ktorý odmietli vysielať televízie Je tiež príbehom o dieťati, ktoré odchádza z pestúnskej rodiny k novým rodičom – páru mužov, ktorých moderátorka RTVS uvedie vetou „Adamko, toto sú tvoji noví rodičia." Chlapec sa len spýta "Kde je mama?"

Viac: V spote Aliancie za rodinu účinkuje moderátorka RTVS

Zisťujeme, kto je za doménou, za spotom. Nie je vylúčené, že ide o podvrh.