Matica sa postavila za moderátorku RTVS z referendového spotu

Matica sa postavila za moderátorku RTVS z referendového spotu Foto: Matica

Do diskusie okolo referenda sa zapojila aj Matica slovenská, ktorá podporuje referendum a kritizuje televízie, médiá a špeciálne RTVS za jej prístup k moderátorke, ktorá účinkuje v spote Aliancie za rodinu, ale aj politikov, ktorí vyzývajú k neúčasti na referende.


„Televízna časť verejnoprávnej RTVS nátlakovo začala konať voči svojej moderátorke Natálii Žembovej za jej účinkovanie v propagačnom spote, popritom médiá ustavične útočia na cirkev, že podporuje konanie referenda, a politici pred svojím blížiacim sa politickým prepadom vyzývajú občanov, aby sa na ňom nezúčastnili. Je zrejmé, že tieto útoky proti referendu sa budú stupňovať," píše sa vo vyhlásení Matice, v ktorom sa vyjadrila za podporu referenda.

RTVS zatiaľ žiaden vedikt v súvislosti so Žembovou, ktorá sa objavila v spote Aliancie za rodinu, nedala.

Viac: Moderátorka RTVS a bývalá rádová sestra vysvetľuje, prečo natočila spot pre Alianciu

Podľa stanoviska RTVS Žembová je interným zamestnancom RTVS. Aktuálne čerpá rodičovskú dovolenku. O jej účinkovaní v predmetnom spote RTVS nemala vedomosť. "Aktuálne sa podrobne zaoberáme detailnou analýzou skutočností tohto prípadu. Legislatívny rámec ako aj štatút programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS túto oblasť upravuje v nezmenenom znení už niekoľko rokov. Keďže ide o personálnu záležitosť, nebudeme sa k nej bližšie vyjadroovať," povedala pre Omédiách.com manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou RTVS Dominika Šulková.

"Budeme to riešiť po dohode s ňou, pracovnoprávne," oznámil Mika podľa TASR na zasadnutí Rady RTVS.