Netradičná reklama na hru, ktorá je neprístupná do 15 rokov a puritánom

Netradičná reklama na hru, ktorá je neprístupná do 15 rokov a puritánom Reprofoto

Dramatik Peter Shaffer vytvoril na základe skutočného príbehu o nahom chlapcovi, ktorý vypichol oči šiestim koňom, psychologickú drámu Equus. Túto hru prináša na Slovensko divadlo Nová scéna.

„Agentúra Respect APP nakrútila pre Novú scénu televízny spot, v ktorom charaktery aj náladu celej hry taktiež vnímame prostredníctvom rozhovoru s psychiatrom," píše agentúra v tlačovej správe.

Spot sa nakrúcal priamo na Novej scéne a okrem štyroch postáv sa v ňom mihne aj kôň Coco. Spot upozorňuje, že hra nie je prístupná ľuďom do 15 rokov ani puritánom.

Juraj Ďurdiak stvárňuje postavu psychiatra, ktorý sa snaží odhaliť, prečo 17-ročný chlapec vypichol kosákom oči šiestim koňom. Chlapca hrá mladý Dávid Hartl, ktorý sa v dramatickej scéne v stajni ukáže na javisku nahý.

Rodičia, ktorí prostredníctvom rozhovorov s psychiatrom stále viac odkrývajú svoje protipólne povahy – matka je bigotná katolíčka, otec drastický ateista. Počas rozhovorov s nimi a s chlapcom psychiater skúma, čo zapríčinilo chlapcove konanie.

Klient: Divadlo Nová scéna
Agentúra: Respect APP
Kreatívny riaditeľ: Róbert Slovák
Copywriter: Lenka Slovák Bónová
Account Manager: Ivana Gemeiner
Réžia: Marián Čembický
Kamera: Lukáš Teren
Produkcia: Magdaléna Mackovičová
Zvuk: Boris Vereš
Svetlá: Rafael Skurka
Obrazová postprodukcia: Ján Kováč
Zvuková postprodukcia: Bajko