Babiš: ČT není v ohrožení, nebudu veřejnoprávní média napadat

Babiš: ČT není v ohrožení, nebudu veřejnoprávní média napadat Foto: FB A. Babiš

 Česká televize není podle premiéra v demisi Andreje Babiše v ohrožení a on se nechystá veřejnoprávní média nijak napadat. Řekl to novinářům po skončení pořadu ČT Otázky Václava Moravce.

 

Prezident Miloš Zeman při čtvrtečním inauguračním projevu obvinil ČT, že se ve zpravodajství příliš přikláněla ke straně TOP 09. Již dříve Zeman nabádal k výměně členů rady ČT. Umělci poté sepsali výzvu s názvem Pět vět na obranu České televize, kterou prezentovali na sobotním předávání filmových cen Český lev.

"Česká televize není v ohrožení, já ho nevnímám. Já osobně určitě nebudu nějakým způsobem napadat veřejnoprávní média, i když si mohu myslet o některých reportážích nebo redaktorech svoje, ale já už jsem si na to zvykl," řekl dnes novinářům Babiš. Zmínil také, že po roce přišel do pořadu Václava Moravce, i když o něm moderátor poslední dva roky mluvil kriticky.

Viac: Výzvu na podporu ČT podpísalo 370 hostí vyhlasovania Českých levov

Babiš řekl, že jej mrzí, že nebyl na předávání Českých lvů pozvaný, protože filmu výrazně pomohl. Uvedl, že když byl ministr financí, tak navýšil českému filmu dotace na 800 milionů korun.

Předseda sněmovního volebního výboru Stanislav Berkovec nedávno požádal radu ČT o zpětné dodání výroční zprávy ČT za rok 2016. Dvojí neschválení výroční zprávy ve Sněmovně může vést k odvolání rady televize, což zmínil nedávno i Zeman. Podle Babiše určitě není účelem, aby byly zprávy neschváleny a rada odvolána.