Stanovisko policajného prezidenta ku komuniácii Troškovej s Vadalom

Prezídium policaného zboru dnes zverejnilo stanovisko policajného šéfa Milana Lučanského.

 

“Samozrejme, že súhlasím so stanoviskom Romana Mikulca - minister vnútra SR, že polícia je povinná preveriť každé podozrenie z trestnej činnosti, vyplýva nám to zo zákona.

Som však rozhorčený zo situácie, keď elitný tím mal zaistené telefóny z domovej prehliadky u Vadalu z roku 2018 a nedal ich riadne zanalyzovať. To znamená, že my v roku 2020 nevieme presne povedať, čo všetko je obsahom týchto dát.

Dal som preveriť Odboru kontroly Prezídia PZ, či došlo k pochybeniu, a budem sa pýtať, kde a prečo nastala prvotná chyba, ktorá sa ťahala až do teraz.

Podľa mojich informácií by mala byť komunikácia „Trošková – Vadala“ v obrovskom nezanalyzovanom balíku dát, z ktorých sa momentálne iný vyšetrovateľ zaoberá informáciami, ktoré vyplynuli z komunikácie medzi Vadalom a údajným agentom. Tento vyšetrovateľ komunikuje s Talianskom a spracováva informácie.

Súčasný vyšetrovateľ tu zjavne nevyhodnotil dostatočne situáciu a nevypýtal si výpomoc na spracovanie dát, a preto ho personálne podporíme a postupne sa dostaneme k celej komunikácii „Trošková-Vadala”, ktorou sa budeme ďalej zaoberať.“