JOJ má nový seriál Nemocnica, prinášame všetky podrobnosti (VIDEO)

JOJ má nový seriál Nemocnica, prinášame všetky podrobnosti (VIDEO) Foto: JOJ

Dennodenný boj o život na Urgente, a o to, či nad pacientom bdie Boh, alebo je všetko výlučne iba v rukách lekárov, prináša samotným lekárom mnohé traumy, večné otázky a dilemy. Aj o tom je jesenná novinka televízie JOJ - seriál Nemocnica.

Všetko sa to začína, keď na centrálny príjem prichádzajú dvaja mladí lekári, ktorí si ešte z fakulty nesú svoje ideály a predstavy. Tie sa švihnutím prútika rozplynú nástupom do reálnej nemocnice, kde si obaja robia atestáciu. Agáta a Braňo majú navyše spoločnú minulosť, ktorá na škole nedopadla úplne najlepšie a tak medzi nimi vzniká prirodzená lekárska rivalita.

Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Nemocnica (FOTO)

Povrchnosť, nadradenosť, srdce, súcit a solidarita, to sú situácie, ktorými sa deň čo deň lekári zaoberajú a každý z nich do práce vnáša to svoje. Každým dňom je čo nové sa naučiť, a často hlavní hrdinovia pochopia, že nie sú Bohovia. To sa dvom mladým lekárom, ktorí práve prišli a myslia si, že môžu zachrániť svet, učí asi zo všetkého najťažšie.

Lekári v Nemocnici žijú svojou prácou na maximum a tak majú len málo priestoru na zoznámenie sa so životným partnerom mimo nemocnice. Preto často vznikajú vzťahy na pracovisku a ťahanie životných peripetií a vzťahových problémov priamo na oddelenie.

V nemocnici sa zomelie všetko – je tu lekár, ktorý si so sebou nesie smútok v podobe nešťastného úmrtia jeho manželky, manželský pár lekárov chirurg a internistka. Obaja si deň čo deň nechtiac dokazujú, ktorý z nich dvoch je lepší, lenže v rodine môže byť chirurg iba jeden. Ale kto z nich má na to väčšie právo, a kto z nich je ten, ktorý musí ustúpiť tomu druhému, lepšiemu? A kto vlastne určí, ktorý z nich je lepší? Je tu aj lekár, ktorý nikdy nemal čas na vlastnú rodinu a tak zistil, že mu unikol celý život a nevidel vyrastať vlastné dieťa. Múdry a elegantný primár, ktorému vždy išlo o dobro veci, čo sa často obrátilo proti nemu, večne bojujúci s narcistickým riaditeľom nemocnice. Všetko sa prelína s reálnymi pacientskými prípadmi, ktoré sa v reálnom živote naozaj stali. Rámcujú ich vzťahy našich lekárov, a ich pacienti sa ich bytostne dotýkajú.