Dunaj na Markíze prevalcoval konkurenčnú Nemocnicu, pozrite si čísla

Dunaj na Markíze prevalcoval konkurenčnú Nemocnicu, pozrite si čísla Foto: Markíza

Jednotkou na trhu bola v čase vysielania aj večerná reality šou Farma, medzi spravodajskými programami si suverénne najlepšie počínali Televízne noviny a Počasie.

Dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám sa na obrazovkách televízie Markíza teší výraznému diváckemu úspechu a na konto si pripísal ďalšie suverénne víťazstvo. V utorok 3. októbra 2023 sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal absolútne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc a opäť tak porazil konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj.

Včerajšia trinásta premiérová epizóda 3. série Dunaja v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 zvíťazila s vynikajúcim ratingom 7,9 % a vysoko nadpriemerným trhovým podielom 27,9 %. Konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne zaostal s podielom na trhu iba 13,9 %. Celkovo včera strhujúca rodinná sága pritiahla k obrazovkám fantastických 491-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania zasiahla až 623-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Silnou jednotkou na trhu v čase vysielania bola aj nasledujúca reality šou Farma. Včerajšia epizóda zaznamenala víťazný rating 3,8 % a trhový podiel 22,2 % v cieľovej skupine 12-54. Konkurenčná TV Joj výrazne zaostala so seriálmi Tomáš a Diana (share 8,2 % v CS 12-54) a Polnočná spoveď (share 5,5 % v CS 12-54). Nehasnúcu obľúbenosť Farmy potvrdzuje aj výborný výkon popoludňajšej reprízy časti z predchádzajúceho dňa, ktorá zaznamenala podiel na trhu 26,9 % v cieľovej skupine 12-54.

Druhým najsledovanejším seriálom na trhu sa v utorok stala podvečerná Mama na prenájom, ktorá si pripísala excelentný rating 5,1 % a nadpriemerný trhový podiel 26,6 % v cieľovej skupine 12-54. Včerajšiu epizódu si vychutnalo celkovo 329-tisíc divákov, pričom aspoň na tri minúty si ju zaplo 444-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). V oboch hlavných cieľových skupinách tak obľúbený seriálový hit TV Markíza v rebríčku sledovanosti predstihol nielen konkurenčnú šou Bez servítky, ale aj večerný seriál Nemocnica.