RTVS pozýva deti na špeciálnu akciu: Škriatkovanie s Rádiom Junior

RTVS pozýva deti na špeciálnu akciu: Škriatkovanie s Rádiom Junior reprofoto RTVS

Vo štvrtok 29. júna od 16.00 h sa v priestoroch Slovenského rozhlasu uskutoční jedinečné podujatie pre detských poslucháčov Škriatkovanie s Rádiom Junior. Okrem živého podujatia so živým publikom čaká na poslucháčov aj prvé živé vysielanie Rádia Junior, prvý rozhlasový priamy prenos a prvý videoprenos Rádia Junior na webe RTVS v bezmála 13-ročnej histórii tohto internetového rozhlasového okruhu.

Podujatiu budú predchádzať komentované prehliadky budovy Slovenského rozhlasu. Nasledovať bude živé vysielanie z Komorného štúdia Slovenského rozhlasu od 16.00 do 18.00 h. 

Programom budú sprevádzať redaktorky Rádia Junior - Veronika Dianišková, Lucia Šaráková a Rozália Vlasková a „narúšať“ ho bude najmladší kolega - maskot Rádia Junior rozhlasový škriatok Breptík. Breptík si pozval aj niekoľko špeciálnych hostí a spolupracovníkov Rádia Junior – herca Michala Rovňáka, herečku Danielu Šencovú a spisovateľa Daniela Heviera. Hudobnú časť programu zaobstará kapela Toddler Punk, ktorá zahrá aj známe skladby z televízneho a rozhlasového muzikálu Neberte nám princeznú, dokonca jednu z nich v rozhlasovej premiére v špeciálnej verzii.

Historicky prvý priamy prenos a prvé živé vysielanie v histórii Rádia Junior bude možné počúvať online na webovej stránke https://junior.rtvs.sk/player. Videoprenos bude dostupný na facebook-ovej stránke Rádia Junior alebo na webových stránkach RTVS https://www.rtvs.sk/televizia/live-rtvs.