Najkrajšie knižky pre najmenších (ZOZNAM)

Najkrajšie knižky pre najmenších (ZOZNAM) Ilustr. foto: Martinus

Aj posledné obdobie vstúpilo do knižného sveta niekoľko zaujímavých detských knižiek. Pre vaše deti do 6 rokov Martinus vybral tie, ktoré vynikajú svojím príbehom alebo spracovaním.

Julia Nüsch, Michael Ende: Vytrvalá korytnačka - Karla Autor slávneho Nekonečného príbehu aj v tejto knihe približuje detskému čitateľovi predstavu o plynutí času.
Sabine Bohlmann: O malom sedmospáčovi, ktorý nevedel zaspať - Malý plch Sedmospáčik by sa mal uložiť na zimný spánok, ale akosi sa mu to nedarí.
Arnold Lobel: Strýko Slon - Kniha vhodná aj ako prvé čítanie, rozpráva príbeh malého sloníka.
Tereza Vostradovská: Hravouka - Encyklopédia zázrakov prírody
Katja Gehrmann: Medveď v meste - Medveď sa po zimnom spánku rozhodne odísť do mesta – čo by v lese ďalej robil, keď sa už presťahovali aj jeho susedia? Ako však v meste zapadne?
Rod Campbell: Milá zoo - Príbeh chlapca, ktorý by chcel nejaké zvieratko a tak píše listy do zoo, je obľúbený na celom svete. Poštou mu potom chodia jeden za druhým záhadné balíčky… 
Tereza Oľhová, Vlado Janček: Bubáci - Bubáci sú parádnou zbierkou básní pre deti. A nie len tak obyčajných. Sú to básničky o strašidlách, ktoré žijú v istom paneláku.
Petr Horáček: Mackov najlepší kamarát - Ako sa hľadajú kamaráti? Niekedy ťažko. Hnedý macko práve takúto otázku rieši v knihe slávneho Petra Horáčka.
Ľudmila Mičianová: Šup Šup - Pančušky na hlave, topánočky na rukách? Každý rodič vám potvrdí, že obliekať malé dieťa vie byť zábava aj trápenie. Vo výbornom leporele si užijete hlavne tie zábavné momenty. 
Zuzana Štelbaská: Záchranná stanica: Medveď Mišo - Kto sa do Záchrannej stanice v Zázrivej zatúlal tentokrát? Medvieďatá! A rovno tri.
Katarína Macurová: Slimák Henry - Henry je malý slimáčik, ktorý nemá ani trošku slizu. Kvôli tomu nedokáže veci, ktoré sú pre iné slimáky úplne samozrejmé a jednoduché. 
Rachel Piercey: Vianoce v čarovnom lese Zvieratká z čarovného lesa prežívajú tiež svoje Vianoce. Počas dvanástich vianočných dní dostanú od Santu vždy nejaký darček 
Jakub Ptačin, Juraj Raýman: Kto preskáče Roháče 

Kolekciu zostavili Simona Lichá a Alžbeta Uríková