Čas nádejí: Pozrite sa, kde sa seriál natáčal. Možno tie miesta poznáte (FOTO)

Čas nádejí: Pozrite sa, kde sa seriál natáčal. Možno tie miesta poznáte (FOTO) Foto: RTVS

NA RTVS odštartovala jedna z najočakávanejších televíznych premiér roku 2024 - osem dielny historicky seriál Čas nádejí. RTVS začala seriál pripravovať už od roku 2018. Natáčanie v teréne začalo v lete minulého roka. Nájsť vhodné historické priestory a miesta však nebolo vôbec jednoduché. Pozrite sa, kde všade sa natáčalo:

Natáčanie začalo presne 1. júla 2022. Prvé zábery sa rozbehli na Myjave a pôvodný názov ságy bol Niekde v Európe. Seriál mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 - 1951.

Nakrúcanie seriálu prebiehalo od júla 2022 do mája 2023 počas 70-tich filmovacích dní na rôznych miestach a v rôznych ročných obdobiach – v bratislavských uličkách Starého Mesta, v kaštieli v Malinove, v mlyne v Tomášikove, v Seredi, v Česku i v skanzene Vychylovka.

Vznik scény

Hlavná časť scenáru sa sústredí okolo krčmy, priľahlého dvora a bytu. Tvorcovia filmu dlho hľadali vhodné priestory, ktoré by mu zodpovedali dispozične aj dobovo.

Pôdorys   Foto: RTVS

Niekoľko absolvovaných prehliadok reálnych miest skončilo neúspešne. Jedinou možnosťou bolo takéto priestory vytvoriť.

Foto: RTVS
Po starostlivom zvážení mnohých kritérií sa filmári rozhodli usídliť na nádvorí kaštieľa v Malinove.

Odporúčame aj: Čas nádejí - všetko zo zákulisia nového seriálu (FOTO)

Foto: RTVS
Kaštieľ uprostred obce neďaleko Bratislavy je obklopený krásnym anglickým parkom. Jeho nádvorie aj interiér padli do rúk kreatívnych profesionálov, ktorí vytvorili realistické prostredie zodpovedajúce prvej polovici dvadsiateho storočia.

Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Čas nádejí (FOTO)

Známe filmárske prostredie

Nebolo to po prvýkrát, kedy tento kaštieľ ožil pod rukami filmárov. Pred niekoľkými rokmi sa tu natáčal seriál RTVS Tajné životy. Na nakrúcanie vtedy poslúžil interiér aj exteriér kaštieľa.

Foto: RTVS