Na RTVS sa vracia Duel šampiónov. Súťažiť budú známi hráči aj nováčikovia

Vedomostná relácia Duel prichádza túto jar po dvoch rokoch opäť s Duelom šampiónov. 32 úspešných hráčov Duelu sa opäť postaví pred televízne kamery, aby si navzájom zmerali sily a súťažili o titul šampióna šampiónov pre rok 2024. Prvé súťažné kolo uvidia diváci už v utorok 30. januára o 17.55 h na Jednotke.

Relácia Duel je stálicou na obrazovkách RTVS. Od roku 2006 sa doteraz odvysielalo takmer 2 800 častí a aj po 18 rokoch sa stále teší mimoriadnej diváckej obľube a k obrazovkám Jednotky láka podvečer státisíce ľudí. Za jej úspechom stoja najmä šikovní, vzdelaní, rozhľadení súťažiaci z celého Slovenska. „Ich vedomosti sú rozsiahle, navyše musia byť pohotoví, pretože odpovedať správne na otázku počas piatich sekúnd vôbec nie je jednoduché. Zaslúžia si uznanie a obdiv,“ hovorí moderátor Gregor Mareš. Aj preto RTVS po dvoch rokoch opäť vracia na televízne obrazovky výnimočný Duel šampiónov.

32 úspešných hráčov Duelu sa opäť postaví pred televízne kamery, aby si navzájom zmerali sily a súťažili o titul šampióna šampiónov pre rok 2024. Medzi nimi budú mnohí viacnásobní víťazi relácie, ale aj ich „vyzývatelia“, teda hráči, s ktorými sa diváci stretli už v Dueli šampiónov v roku 2022. Za súťažný pult sa tak postaví aj víťazka Duelu šampiónov, pani Eva z Košíc, jej finálový súper, pán Martin z Nitry a nebude chýbať ani najúspešnejší hráč Duelu, pán Slávo z Levíc, ktorý v ňom zvíťazil až neuveriteľných 33-krát. Kto z nich bude úspešnejší, či sa bude viac dariť nováčikom alebo „matadorom“ Duelu uvidia diváci v napínavom, ale aj zábavnom súboji vedomostí na Jednotke.

Duel šampónov bude mať 32 epizód. 24 z nich sa odvysiela Jednotka podvečer o 17.55 h, od pondelka do piatka. Osem finálových epizód uvidia diváci od 3. marca, vždy v nedeľu o 20.30 h, na Jednotke. Vo finálových epizódach sa odohrá nielen súboj dvoch šampiónov, ale aj ich odveta. Nebude chýbať povzbudzovanie ich rodín, priateľov, či hodnotenie ich výkonu.