Stanovisko vedenia TV Markíza k výzve časti jej zamestnancov

Stanovisko vedenia TV Markíza k výzve časti jej zamestnancov

Televízia Markíza ako súkromná televízna stanica, ktorá plne rešpektuje zákonný rámec upravujúci pravidlá televízneho vysielania v Slovenskej republike a podmienky z udelených oprávnení, ako aj nedotknuteľnosť súkromného vlastníctva, konštatuje, že v žiadnom prípade nemôže – a ani nemieni – ustupovať ultimátam ohľadom svojej programovej štruktúry a personálnych otázok.

Osobitne v kontexte posledných udalostí, kedy došlo k porušeniu všetkých zásad profesionálnej žurnalistiky zo strany jej vlastného zamestnanca a tým poškodeniu dobrej povesti TV Markíza, považujeme zverejnené požiadavky za absolútne nepochopenie situácie.
Pre konanie moderátora relácie Na telo neexistuje žiadne ospravedlnenie. Zneužitie živého vysielania zamestnancom televízie, ktorý dostal od vysielateľa dôveru, je najhrubším porušením povinností, akých sa môže dopustiť. TV Markíza je presvedčená, že žiadne médium nemôže takéto konanie tolerovať.
TV Markíza bude počas vzniknutej vysielacej prestávky intenzívne pracovať na budúcej koncepcii relácie Na telo tak, aby bola platformou pre korektnú diskusiu medzi jednotlivými politickými stranami a názorovými prúdmi v slovenskej spoločnosti.
TV Markíza nedopustí, aby táto relácia, ako aj celé jej vysielanie, bolo zneužité v prospech ktorejkoľvek z politických strán.