SND sa ohradzuje voči tvrdeniu ministerky kultúry, že Ninu Polákovú zamestnanci nevpustili do budovy

SND sa ohradzuje voči tvrdeniu ministerky kultúry, že Ninu Polákovú zamestnanci nevpustili do budovy Ilustr. foto: SND

SND sa ohradzuje voči tvrdeniu ministerky kultúry, že Ninu Polákovú údajne na príkaz odvolaného riaditeľa Mateja Drličku nevpustili traja zamestnanci do budovy SND, hoci mala poverovací dekrét.

 

Dňa 14.8.2024 obdržal Úsek ľudských zdrojov informáciu, že Nina Poláková sa nachádza v novej budove SND a na 13:00 zvolala baletný súbor na spoločné stretnutie. Do budovy sa dostavila pred 11 hodinou. Vzhľadom na fakt, že Nina Poláková po svojom návrate na pracovisko nenavštívila personálne oddelenie, bola ku dňu 14.8. práceneschopná a zároveň na prekážke na strane zamestnávateľa, v čase 12:55 ju v kancelárii riaditeľa Baletu SND navštívila riaditeľka Úseku ľudských zdrojov Petra Lanáková v sprievode riaditeľa Úseku GR Matúša Maderiča a hlavnej kontrolórky SND Martiny Štulrajterovej. Túto návštevu menovaným potvrdila mailovo aj sama Nina Poláková, čo vieme doložiť.

Zamestnanci SND Ninu Polákovú informovali, že by sa v danom čase nemala nachádzať na pracovisku a kontaktovať so zamestnancami baletu, nakoľko je práceneschopná a zároveň SND nedisponuje žiadnou oficiálnou informáciou okrem medializovaných informácii o jej znovumenovaní na pozíciu riaditeľky Baletu.

Nina Poláková dala prítomným k nahliadnutiu list z Ministerstva kultúry SR bez možnosti vyhotoviť si kópiu a informovala prítomných, že sa telefonicky spojí s MK. Zamestnanci následne kanceláriu Niny Polákovej opustili, ona sa v budove nachádzala ešte po 18-tej hodine.

O 14:25 obdržala riaditeľka Úseku ľudských zdrojov Petra Lanáková, riaditeľ Úseku GR Matúš Maderič, ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák a riaditeľka komunikácie SND Barbora Šajgalíková mail z kancelárie ministerky s listom ohľadom znovumenovania p. Niny Polákovej do pozície riaditeľky Baletu SND. Uvedení zamestnanci tento fakt vzali na vedomie, Nine Polákovej bola obnovená mailová schránka a zároveň bola zverejnená ako riaditeľka Baletu SND na webovej stránke SND.