TV Barrandov má nového programového riaditeľa

TV Barrandov má nového programového riaditeľa Ilustr. foto: TV Barrandov

Novým programovým riaditeľom TV Barrandov je od októbra bývalý šéf programu Prima Group Roman Mrázek. Už počas minulého roka sa podieľal na rozvoji TV Barrandov ako externý poradca. Televízia to dnes oznámila v tlačovej správe. Zadlžené TV Barrandov súd nedávno povolil reorganizáciu.

Do problémov sa dostala za minulého vlastníka, ktorým bol Jaromír Soukup. Ten svoj podiel postupne predal podnikateľovi Janovi Čermákovi, ktorý vstúpil aj do ďalších Súkupových firiem. Mrázkovým cieľom je podľa jeho slov ďalej rozvíjať obsahovú stratégiu a ponúknuť divákom atraktívnu programovú skladbu, ktorá udrží existujúcich divákov a privedie nové publikum.

"Jeho skúsenosti v oblasti televízneho vysielania sú široké a veríme, že nám pomôže posilňovať našu trhovú pozíciu," uviedla generálna riaditeľka Barrandova Andrea Geyer.

Mrázekpred svojím pôsobením na TV Prima pracoval v mediálnych a reklamných agentúrach Mediacom, Leo Burnett a Starcom, kde zastával pozíciu riaditeľa výskumu. Na Prima Group najskôr nastúpil ako riaditeľ výskumu, potom sa stal programovým riaditeľom. Túto funkciu zastával viac ako desať rokov. Vo svojej profesijnej kariére sa venoval aj rozvoju merania TV sledovanosti.

Barrandov v súčasnosti vysiela televízne programy TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov, ktoré mali v auguste podľa merania Asociácie televíznych organizácií podiel na sledovanosti 2,5 percenta medzi divákmi staršími ako 15 rokov.