Poslanci zo Smeru opäť odmietli diskusiu na mimoriadnom výbore pre kultúru a média

Poslanec OĽaNO Jozef Viskupič inicioval na základe podpisov tretiny poslancov ďalší mimoriadny Výbor NR SR pre kultúru a médiá v súvislosti s udalosťami týkajúcimi sa pokynu vlády SR neposkytovať odpovede na otázky Denníka N.

Predseda výboru Dušan Jarjabek (Smer) ho zvolal na štvrtok popoludnie, no zasadnutie trvalo opäť iba niekoľko minút: Poslanci za Smer neschválili program výboru a o tomto probléme opäť odmietli čo i len diskutovať, informujú opoziční poslanci v tlačovej správe.
„Zákony tejto krajiny musia dodržiavať aj premiér Fico, aj minister kultúry Maďarič. Svojim prístupom k médiám však tlačový zákon aj Ústavu flagrantne porušujú. Využijeme všetky prostriedky, ktoré máme k dispozícii, aby sme tento stav nielen jasne označili, ale aj prispeli k rýchlej náprave," povedal Jozef Viskupič, ktorý v tejto veci podal aj interpelácie na členov vlády.

„Poslanci Smeru sa definitívne vracajú do obdobia mečiarizmu a používajú boľševické metódy. Stávajú sa spolupáchateľmi s členmi vlády pri porušovaní zákonov a Ústavy SR," povedal Daniel Krajcer zo strany SKOK.

Opoziční poslanci plánujúú dať tento bod aj do programu riadneho výboru pre kultúru a médiá. Viskupič s Krajcerom zároveň očakávajú, že predseda výboru Dušan Jarjabek tiež dodrží svoj sľub, ktorý dal po minulotýždňovom mimoriadnom zasadnutí. „Keď takýto bod príde v akejkoľvek podobe na rokovanie normálneho výboru, budeme sa o tom baviť. Toto nie je téma pre mimoriadny výbor," povedal podľa opozičných poslancov minulý týždeň Jarjabek.