Vlastník Eurosportu získal európske práva na štyri olympiády

Vlastník Eurosportu získal európske práva na štyri olympiády

Spoločnosť Discovery Communications, vlastník stanice Eurosport, získala od Medzinárodného olympijského výboru vysielacie práva na olympijské hry v rokoch 2018-2024 pre Európu. Zaplatí za ne 1,3 miliardy eur.

"Táto dohoda zabezpečuje komplexné pokrytie olympijských hier v Európe, vrátane záruky bezplatného odovzdávania televízneho vysielania vo všetkých regiónoch," uviedol predseda MOV Thomas Bach. Dodal, že spoločnosti Discovery a Eurosport sa ďalej zaviazali, že spolu s MOV vytvoria nový európsky olympijský kanál.

Discovery a Eurosport ponúkajú v jednotlivých krajinách v priemere desiatku kanálov. Vďaka vysielacom právam ponúknu prenosy z olympiády viac ako 700 miliónom európskych divákov na všetkých platformách vrátane zadarmo odovzdávaného televízneho vysielania, platenej televízie, prenosov po internete a pre mobilné telefóny vo všetkých jazykoch v 50 krajinách a teritóriách na európskom kontinente.

V súlade s požiadavkami olympijského výboru a miestnych trhov sa spoločnosť Discovery takisto zaviazala vysielať z letných olympijských hier najmenej 200 hodín a zo zimných olympijských hier najmenej 100 hodín v rámci zadarmo šíreného televízneho vysielania. Discovery v mnohých krajinách Európy bude udeľovať takzvané čiastočné sublicencie.

Dohoda sa týka XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pchjongčchang v roku 2018, XXXII. letných olympijských hier v Tokiu v roku 2020 a olympijských hier v rokoch 2022 a 2024, ktorých hostiteľské mestá ešte nebola zvolená.