Komédia Stávka na neistotu získala cenu amerických producentov

 

 

Hviezdne obsadená komédia z Wall Streetu Stávka na neistotu (The Big Short) získala v sobotu hlavnú cenu amerických filmových producentov považovanú vedľa Zlatých glóbusov a ocenenia filmových kritikov za dôležitý indikátor pred udeľovaním Oscarov. V ďalších kategóriách uspeli napríklad dokument Amy či televízne série Hra o tróny.

Film o finančnej kríze v roku 2008, v ktorom hrá Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling a Brad Pitt, je nominovaný na Oscara, na Zlatých glóbusoch ani cenách kritikov však neuspel. Pred februárovým oscarovým ceremoniálom dostal v sobotu podľa agentúry AP vítanú podporu, pretože za posledných osem rokov získalo vždy dielo predtým označené producentmi za najlepšiu snímku aj Oscara v kategórii najlepší film.

Viacero z približne 7000 členov združenia výrobcov, ktorí rozhodovali o sobotňajších cenách, totiž hlasuje rovnako o Oscaroch.

Za najlepší dokument označili producenti film Amy o živote a hudobnej kariére speváčky Amy Wihehouseovej, medzi animovanými filmami uspel ďalší z oscarových favoritov V hlave. Najlepším komediálnym seriálom sa stal Transparent, kategóriu minisérie vyhral seriál Fargo a medzi televíznymi dramatickými diely uspela Hra o tróny.