Gabriel Beer odchádza z Trendu

Gabriel Beer odchádza z Trendu Foto: Expres

Dlhoročný novinár Trendu odchádza z médií do súkromnej sféry.

 


Gabriel Beer, ktorý patrí medzi nosných redaktorov ekonomického týždeníka, sa rozhodol odísť z vydavateľstva, ale aj z médií. V Trende pracoval dvadsať rokov. Posledné roky zastával pozíciu šéfreportéra. Podľa informácií Omédiách.com je možné, že bude pracovať pre skupinu Energetický a průmyslový holding.

 „Po dvadsiatich rokoch potrebujem zmenu. Chcem sa pozrieť ako funguje biznis z druhej strany," povedal pre Omédiách.com známy novinár.

Z redakcie Trendu odchádza viacero ľudí aj šéfredaktor, viacerí hovoria o únave. Beer si nemyslí, že za odchodmi sú problémy v redakcii. „Redakcia funguje dobre, vedenie je korektné. Ja som bol v redakcii veľmi spokojný. Nikdy by ma nenapadlo sa sťažovať na to, ako ma platili, v kontexte súčasnej situácie na inzertnom a mediálnom trhu," povedal Beer. Zdôraznil, že v redakcii sa cítil nezávisle. Ako príklad uviedol, že pred niekoľkými mesiacmi veľká banka, ktorú nechcel menovať, po relevantných článkoch stiahla z Trendu inzerciu. „Pre vedenie (vydavateľstva) to bola zjavná strata. Boli si vedomí tohto rizika, ale do článkov nezasahovali," povedal Beer.

Odporúčam aj: Z Trendu odchádzajú kľúčoví ľudia aj šéfredaktor

Gabriel Beer pracoval v týždenníku Trend dvadsať rokov. Písal napríklad o energetike, zbrojárskom priemysle, zdravotníctve. Získal viacero ocenení, napríklad v roku 2010 Novinársku cenu za sériu komentárov. Pred dvadsiatimi rokmi stál pri zrode denníka SME. V čase, keď sa chystalo delenie federácie, pripravovala sa nová mena pracoval na ministerstve financií.

Energetický a průmyslový holding je český konglomerát združujúci desiatky spoločností pôsobiacich v Strednej Európe. Vlastníkmi holdingu je skupina PPF, J&T a Daniel Křetínský. EPH v januári získal 49 percent a manažérsku kontrolu v Slovenskom plynárenskom priemysle.

AKTUALIZÁCIA (13:00): K odchodom v Trende sa vyjadril spolumajiteľ a šéfredaktor Oliver Brunovský: Brunovský k odchodom: Sú vážnym zásahom do redakcie.

Autorka  článku v minulosti pracovala pre vydavateľstvo Trend.