V Plus 7 dní je viacero zmien, vracia sa redaktorka, ktorá odišla kvôli vedeniu

V Plus 7 dní je viacero zmien, vracia sa redaktorka, ktorá odišla kvôli vedeniu Foto: plus 7 dní

V týždenníku Plus 7 dní skončila zástupkyňa šéfredaktora, vracia sa bývalá šéfka oddelenia politiky.

Presne pred rokom odišla z Plus 7 dní jedna z hlavných redaktoriek Katarína Šelestiaková, ktorá bola zároveň aj vedúcou oddelenia politiky.

Z vydavateľstva sa rozhodla odísť sama, nesúhlasila s vtedajším riaditeľom vydavateľstva News and Media Holding Petrom Mertusom. „Vzhľadom k tomu, že môj pohľad na autorskú slobodu nie je totožný s jeho pohľadom, považujem za seriózne z pozície vedúcej politiky odísť," povedala novinárka pred rokom pre Omédiách.com. Následne sa stala zástupkyňou šéfredaktorky v Hospodárskych novinách.

Peter Mertus vo vydavateľstve na konci minulého roka skončil. A zmenilo sa aj vedenie týždenníka. Šéfredaktorku Nancy Závodskú vystriedal Ivan Čeredejev, ktorý bol šéfredaktorom len tri mesiace, teraz týždenník riadi dlhoročná redaktorka týždenníka Anka Žitná Lučaiová (v tiráži týždenníka je, že je poverená vedením.)

Odporúčame aj: Fico je s rozhovorom s novým šéfom Plus 7 dní mimoriadne spokojný, má byť prečo

Šelestiaková sa podľa informácií Omédiách.com do Plus 7 dní vracia. Na starosti by mala mať investigatívu s tým, že v týždenníku plánujú vytvoriť celé investigatívne oddelenie. Po niekoľkomesačnej pauze sa do Plus 7 dní v máji vrátila aj redaktorka Ľudmila Lacková. Od marca pre Plus 7 dní píše opäť aj Henrieta Ďurovová, ktorá bola roky redaktorkou týždenníka Život, predtým do roku 2006 bola redaktorkou Plus 7 dní.

V Plus 7 dní skončila po nástupe novej šéfky Žitnej Lučaiovej zástupkyňa šéfredaktorky Martina Skúpa. „Odišla som po dohode so zamestnávateľom už v apríli, následne po vymenovaní novej šéfredaktorky, s ktorou sme nedokázali spolupracovať pre zasadne rozdielne spoločensko-politické postoje a názory,“ povedala pre Omédiách.com Skúpa, ktorá v Plus 7 dní pracovala 16 rokov, z toho 15 rokov ako zástupkyňa šéfredaktora. „Iniciatíva vyšla od pani šéfredaktorky (Žitnej Lučaiovej), ktorá odmietla so mnou spolupracovať na riadiacej úrovni,“ dodala.

V Plus 7 dní skončil aj redaktor Pavel Knapko, ktorý prešiel do Hospodárskych novín. Práve Knapko je autorom článku Nebezpečné známosti o tom, že „šéf inšpekcie ministerstva vnútra Milan Lučanský má blízko k osobám s pohnutou minulosťou." Pri písaní článku sa redaktor radil so svojim starším kolegom Megom, ktorý tvrdí, že aj kvôli článku musel z Plus 7 dní odísť.

Podrobnosti: V Plus 7 dní nečakane skončil dlhoročný redaktor Mego

Požiadali som o stanovisko Žitnú Lučaiovú, tá sa k zmenám odmietla zatiaľ vyjadriť.