Časopis Time kupujú za 190 miliónov dolárov manželia Benioffovci

Časopis Time kupujú za 190 miliónov dolárov manželia Benioffovci Zdroj: Time

Časopis Time kúpi za 190 miliónov USD spoluzakladateľ spoločnosti Salesforce.com Marc Benioff a jeho manželka Lynne.

 

Oznámil to súčasný majiteľ časopisu, firma Meredith. Salesforce.com sa zameriava na cloudové služby.

Benioffovci podľa nedeľného oznámenia kupujú časopis sami a spoločnosť Salesforce.com nebude do transakcie zapojená. Manželia tiež oznámili, že nebudú zasahovať do dennej prevádzky ani do novinárskych rozhodnutí, ktoré bude mať aj naďalej na starosti súčasné vedenie.

Firma Meredith dokončila prevzatie časopisu Time spolu s ďalšími publikáciami firmy Time Inc na začiatku tohto roka. Firma vydáva tiež ďalšie časopisy, ako People a Better Homes&Gardens. Časopis Time, spolu s ďalšími publikáciami - Fortune, Money a Sports Illustrated, ponúkla na predaj tento rok v marci. Rokovania o predaji ďalších troch publikácií pokračujú.

Predaj Time by mohol byť dokončený do 30 dní. Kúpa časopisu je pokračovaním trendu, keď zabehnuté mediálne psoločnosti prechádzajú do rúk veľkých technologických gigantov. Zakladateľ Amazonu Jeff Bezos v roku 2013 kúpil za 250 miliónov USD denník The Washington Post.

Time sa rovnako ako ďalšie časopisy dostal do problémov kvôli pokračujúcemu poklesu záujmu o reklamu v tlačených médiách a predaji na stánkoch. Časopis sa prvýkrát začal predávať v marci 1923, napísala agentúra AP.