Forbes priniesol rebríček najbohatších Slovákov a Čechov

Forbes priniesol rebríček najbohatších Slovákov a Čechov

Slovenská edícia magazínu Forbes sa po prvýkrát odvážila priniesť vlastný rebríček boháčov zo Slovenska.

 

 

Prvý medzi rodákmi je podnikateľ Andrej Babiš, hodnotu jeho majetku odhadol Forbes na 1,54 miliárd eur.

Časopis Forbes je vo svete známy tým, že exkluzívne prináša rebríčky najbohatších ľudí sveta, ale aj celebrít a pod. Slovenskej edícii sa podarilo prvý rebríček priniesť po viac ako dvoch rokoch, od kedy vychádza magazín aj na Slovensku.

„Neponúkame vám len čísla, stretli sme sa s ľuďmi z nášho rebríčka, aby vám porozprávali, aké majú plány, ako ide ich biznis, a čo ich v najbližšom čase čaká," povedal šéfredaktor Forbsu na Slovensku Juraj Porubský. Tvrdí, že rebríček predstavuje prvé hodnoverné ocenenie majetku najúspešnejších Slovákov. Pri ohodnocovaní majetku redakcia vychádzala z oficiálnych údajov firiem, ku ktorým sa ich majitelia priznávajú, a použila pritom oficiálnu metodiku rebríčka magazínu Forbes.

Rebríček pripravovali obe redakcie, slovenská aj česká. "Reálne sa na tom pracovalo asi 10 ľudí dva mesiace," povedal Porubský pre Omédiách.com. V Čechách na tom pracovali tochu dlhšie, keďže pripravovali podklady aj do svetového rebríčka miliardárov sveta, kam sa dostali vacerí Češi.

Rebríček najbohatších Slovákov a Čechov bude Forbes Slovensko pripravovať každý rok. "Okrem toho budeme pokračovať vo vydávaní rebríčku najvplyvnejších žien. Budeme prinášať pravidelne rebríček najatraktívnejšieho zamestnávateľa, rebríček 30 podnikateľov pod 30 rokov," povedal Porubský. V pláne majú aj rebríček slovenských celebrít.


Forbes priniesol v májovom čísle rozhovor s Babišom, kde hovorí o tom, že hoci má 60 rokov, tak sa na dôchodok nechystá. Kúpil najväčšie nemecké pekárne, rozbieha mediálny biznis a na Slovensko pripravuje veľkú investíciu.

V mesačníku je aj rozhovor s ďalším boháčom rebríčka Jaroslavom Haščákom, ktorý od kauzy Gorila sa médiám skôr vyhýba.