Spoločnosť Forbes uvažuje o predaji svojich aktivít

Spoločnosť Forbes uvažuje o predaji svojich aktivít Zdroj: Facebook Forbes

Americká mediálna spoločnosť Forbes, ktorá vydáva rovnomenný ekonomický magazín, uvažuje o predaji svojich aktivít. S odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou o tom informoval ekonomický denník The New York Times (NYT). Firma už nedávno zrušila plánovaný vstup na burzu. Forbes podľa zdrojov požaduje za svoje aktivity minimálne 630 miliónov dolárov. To je čiastka, na ktorú podnik ocenil skorší plán vstupu na burzu.

Zdroje tiež uviedli, že si Forbes najal investičnú banku Citigroup, aby posúdila možnosť predaja. Ponukový dokument popisujúci finančnú situáciu firmy Forbes, ktorý pripravila banka Citigroup, podľa zdrojov v posledných týždňoch koluje medzi spoločnosťami pôsobiacimi v mediálnom sektore, vrátane spoločnosti Yahoo. Podľa dokumentu Forbes vlani utŕžil viac ako 200 miliónov dolárov a zarobil vyše 40 miliónov USD.

Spoločnosť Yahoo vlastní populárny web Yahoo Finance, ktorý sa zameriava na finančné spravodajstvo. Firmu Yahoo vlani kúpil investičný fond Apollo.

Médiá zaoberajúce sa podnikaním a ekonomikou sú v posledných rokoch obľúbeným cieľom prevzatia, a to vďaka svojej schopnosti prilákať bohatých zadávateľov reklamy a predplatiteľov. Spoločnosť Dow Jones, ktorá vydáva denník The Wall Street Journal (WSJ), vlani napríklad kúpila denník Investor's Business Daily.

Spoločnosť Forbes vlani oznámila, že vstúpi na akciovú burzu v New Yorku, a to prostredníctvom fúzie s firmou špecializovanou na akvizície, takzvanú SPAC. Tento rok však transakciu zrušila.

Časopis Forbes založil v roku 1917 Bertie Charles Forbes. Firma Forbes konkuruje spravodajskej spoločnosti Bloomberg News. Obe zostavujú zoznam dolárových miliardárov, poskytujú finančné správy a organizujú odborné akcie. Spoločnosť Forbes vlani uviedla, že svojimi aktivitami oslovuje viac ako 150 miliónov ľudí po celom svete.