Petit Press kupuje ďalšiu sieť schránkových novín

Petit Press kupuje ďalšiu sieť schránkových novín Ilustr.foto: Petit Press

Vydavateľstvo Petit Press, ktoré v regiónoch okrem týždenníkov MY a  denníka Korzár, vydáva aj schránkové tituly ECHO, kupuje tretiu najväčšiu sieť schránkových novín na Slovensku - Pardon. O akvizícii informuje vydavateľstvo tlačovou správou.

 

Sieť schránkových novín Pardon pôsobí na trhu viac ako 28 rokov, aktuálne v regiónoch Trenčína, Nitry, Trnavy a Topoľčian. Týždenný náklad je viac ako 185-tisíc kusov.

„Sme radi že môžeme našu divíziu schránkových titulov posilniť o takéhoto významného hráča na trhu. Verím, že silná značka, akou Pardon bezpochyby je, ešte viac posilní naše dominantné postavenie v regiónoch a zároveň doplní naše produktové portfólio, výhľadovo i v regiónoch, kde momentálne nepôsobí aj za pomoci stávajúcich majiteľov, s ktorými budeme spolupracovať na rozvoji značky Pardon aj naďalej,“ povedal člen predstavenstva Petit Press Milan Mokráň, zodpovedný za regionálne aktivity vydavateľstva.

Značka Pardon zostane v regiónoch zachovaná.

Titulka novín Pardon

„Sme presvedčení, že ide o dobrý krok. Petit Press je najvýznamnejšie nezávislé vydavateľstvo na Slovensku, a preto sme radi, že značka, ktorá je staršia ako Slovenská republika, našla takéhoto silného partnera. Toto spojenie sily a skúseností je zárukou rozvoja našich novín a vieme, že Pardon vďaka tomu ide ďalej. Tešíme na spoluprácu a nové rozvojové projekty nielen v regiónoch, kde momentálne pôsobíme,“ povedala spolumajiteľka spoločnosti Pardon Print Emília Kouřilová.

Do vydavateľskej skupiny Petit Press patria denníky SME, Korzár, regionálne týždenníky MY, magazíny TV svet, Profit, Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia a O knihách, dvojtýždenník The Slovak Spectator a sieť bezplatných novín ECHO.