Princ Harry žaluje bulvár kvôli odpočúvaniu telefónu

Princ Harry podáva žalobu na vydavateľa britského bulvárneho denníka The Sun kvôli údajnému nelegálnemu odpočúvaniu telefónnej hlasovej schránky.

Oznámili to dnes podľa agentúry Reuters Harryho úrad aj vydavateľstvo News Group Newspapers.

"V mene vojvodu zo Sussexu bola podaná žaloba ohľadom nezákonného odpočúvania správ z hlasovej schránky," oznámila Harryho hovorkyňa bez oznámila bližších podrobnosti.

Tiež hovorca vydavateľstva News Group Newspapers potvrdil, že Harry žalobu podal.

Harry a jeho manželka Meghan vojvodkyňa zo Sussexu mali opakovane s bulvárom ťažkosti. Meghan pred niekoľkými dňami podala žalobu na bulvárny denník Mail on Sunday, ktorý údajne nezákonne zverejnil jej súkromný ručne písaný list. Meghan ho adresovala svojmu otcovi Thomasovi Markley, s ktorým nemá dobré vzťahy.

Podrobnosti: Harry a Meghan podali žalobu na bulvár za vstup do súkromia Meghan

Podľa Meghaniných právnikov bolo zverejnenie listu súčasťou "kampane tejto mediálnej skupiny", ktorá zverejňuje "chybné a úmyselne nactiutrhačné články" o nej a jej manželovi.

Kráľovská rodina má s bulvárom neblahé skúsenosti. Harryho matka, princezná Diana, zomrela v roku 1997 v Paríži pri dopravnej nehode. Vodič vozidla, v ktorom išla so svojím vtedajším priateľom Dodim al-Fayedom, narazil do mostného piliera, keď sa snažil uniknúť bulvárnym fotografom.