Meghan v dokumente opisuje, ako zvažovala samovraždu, a Harry za je potrat viní médiá (VIDEO)

Manželka britského princa Harryho Meghan v posledných troch dieloch dokumentárnej série Netflixu nazvanej Harry & Meghan opisuje, ako zvažovala samovraždu. Oproti prvým trom epizódam série pár v druhej časti ostrejšie kritizuje britskú kráľovskú rodinu. Harry svojho staršieho brata a následníka trónu Williama obvinil, že bol súčasťou mediálnych útokov naňho. Povedal tiež, že bulvárne médiá sú zodpovedné za to, že Meghan potratila.

"Vieme naisto, že ten potrat bol spôsobený tým? No iste, že nie, ale keď zvážim ten stres, nedostatok spánku a načasovanie toho tehotenstva, môžem povedať, že ten potrat spôsobilo to, čo sa jej snažili (médiá) vykonať," povedal Harry a konkrétne menoval bulvárny denník Daily Mail.

"Cítila som sa tak, že som mala pocit, že to všetko skončí, keď tu nebudem," popísala Meghan tlak, ktorý cítila zo strany tlače a ako členka kráľovskej rodiny. Harry uviedol, že bol zničený, keď sa mu žena so svojimi pocitmi zverila.

"Nikdy som si nemyslel, že to zájde tak ďaleko. A keď zašlo, cítil som zlosť a hanbu. Nevyrovnával som sa s tým práve dobre," povedal Harry. S odkazom na inštitúciu kráľovskej rodiny dodal, že bol "inštitučným Harrym", nie "manželom Harrym".

Termín inštitúcie v negatívnom slova zmysle Harry použil, aj keď hovoril o vzťahu so svojim bratom Williamom: "Najsmutnejšie na tom rozkole medzi mnou a mojím bratom je, že on je teraz na strane (kráľovskej rodiny). Čiastočne to chápem. Je to jeho dedičstvo, ktoré je v ňom zakorenené. Je aj jeho zodpovednosťou, aby tá inštitúcia prežila a pokračovala," opísal mladší syn britského kráľa Karola III.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ako sú Harry a Meghan oficiálne titulovaní, odstúpili od svojich povinností v rámci kráľovskej rodiny v marci 2020. Uviedli vtedy, že chcú začať budovať iný život v Spojených štátoch, ďaleko od mediálnej pozornosti, ktorá podľa nich ohrozovala ich mentálne zdravie.

"Bolo desivé, keď na mňa brat kričal a hulákal, môj otec hovoril veci, ktoré jednoducho neboli pravda, a moja babička tam sedela a všetko to prijímala," popísal Harry v druhej polovici dokumentárnej série svoje odlúčenie s kráľovskou rodinou.