Kočner mal Glvačovi údajne vybaviť rozhovor v Plus 7 dní, novinárke mal zatiaľ strážiť deti (VIDEO)

Kočner mal Glvačovi údajne vybaviť rozhovor v Plus 7 dní, novinárke mal zatiaľ strážiť deti (VIDEO) Foto: Plus 1 den, FB M.Glváč

Igor Matovič dnes na tlačovej besede zverejnil časť rozhovoru komunikácie, ktorú údajne získal z aplikácie Viber medzi Martinom Glváčom a Mariánom Kočnerom.

Matovič tvrdí, že získal približne 900 správ cez aplikáciu Viber, ktoré si mali Kočner a Glváč vymeniť v rokoch 2014 až 2016. Z komunikácie vyplýva, že Kočner, ktorý je obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka, mal Glváčovi vybaviť u redaktorky Plus 7 dní Martiny Ruttkayovej promo rozhovor s dohodnutými otázkami. Otázky si napísal Glváč sám, cez Kočnera doručil redktorke a Kočner mu odkázal, že mu dá aj nejaké doplňujúce, ale to len kvôli prítomnému fotografovi.

Matovič na TB z komunikácie čítal:

„Myslíš, že sa dá v Plus 7 urobiť riadený rozhovor?" pýta sa Glváč. „Viem, že sa dá. Martina Ruttkayová,“ odpovedá Kočner.

Glváč odpisuje, že má rozhovor pripravený. „Uverejní to celé, plus otázky navyše budú k situácii v Smere,“ píše Kočner. „Máš to u mňa,“ odpovedá Glváč. „Niet zač, rád pomôžem, keď viem,“ dodáva Kočner. (Celá kominkácia pod článkom).*

Rozhovor s Glváčom v tom čase naozaj v týždenníku aj na webe vyšiel s titulkom Martin Glváč o prepojení špičiek Smeru s Bašternákom: Aké väzby, preboha! Už toho mám naozaj dosť.Vyznieval pre Glváča pozitívne.

Podľa komunikácie, ktorú čítal Matovič, Glváč si s Kočnerom dohadovali spôsob uskutočnenia rozhovoru, ale aj otázky, čas a aj to, ako sa bude redaktorka pýtať. Kočner v diskusii píše, že zatiaľ, počas rozhovoru stráži redaktorke deti.
Rozhovor robila kontroverzná redaktorka Martina Ruttkayová. V tejto súvislosti sme na webe Omediach.com upozornili, že podľa komunikácie z Kočnerovej Threemy si mala v roku 2018, pár týždňov od vraždy Kuciaka, vypýtať od Kočnera peniaze na dovolenku za pomoc pri tlaku na odstúpenie ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej.

Odporúčame aj: Kočnerova Threema: Novinárka Ruttkayová si vypýtala od Kočnera na dovolenku. Z médií sa teraz sťahuje

 

Pripomenieme, že v novembri 2016 veľká časť redakcie Plus 7 dní poslala vedeniu vydavateľstva News and Media Holding list, ktorým žiadajú, aby ich kolegyňa Martina Ruttkayová bezodkladne prestala pracovať v týždenníku. Vyjadrujú v ňom znepokojenie nad pôsobením redaktorky v časopise a tvrdia, že redaktorka svojím konaním neakceptovateľným spôsobom pošpinila dobré meno Plus 7 dní a žiadali od vedenia vydavateľstva, aby v ňom prestala pracovať. V liste zároveň píšu o podozreniach z nadštandardného vzťahu Ruttkayovej s Kočnerom z tzv. mafiánskych zoznamov.

Odporúčame aj: Redaktori Plus 7 dní žiadali prepustenie kolegyne kvôli kontaktom s Kočnerom

Novinárka Martina (dnes) Lebiš Ruttkayová v minulom roku odišla z Plus Jeden deň a doposiaľ bola šéfredaktorkou webu Glob.sk.

Matovič dal Glváčovi ultimátum – buď do stredy poludnia odstúpi z postu podpredsedu parlamentu, alebo líder OĽaNO zverejní ďalšiu jeho komunikáciu s Marianom Kočnerom. Jeho výzva prišla deň po tom, ako Denník N napísal o správach Glváča s Kočnerom cez Threemu.

Pokúšame sa získať stanovisko šéfredaktorky Plus 7 dní aj Martiny Lebiš Ruttkayovej.

"Tak sme dočkali tej Matovičovej bomby, z ktorej nakoniec nič nie a ukázalo sa, že varí len z vody. Aj keď táto neoverená komunikácia, ktorú som doteraz nevidel môže v súčasnosti pôsobiť zvláštne, trvám na tom, že ma v ničom nediskvalifikuje," reaguje Glváč.

*Celá komunikácia, ktorú zverejnil Matovič:

 Zdroj: Igor Matovič