Boris Kollár: Haščák mi dal veľmi peknú prednášku (VIDEO)

Boris Kollár: Haščák mi dal veľmi peknú prednášku (VIDEO) Ilustr. foto Facebook Sme rodina

Predseda Sme rodina Boris Kollár dnes zvolal tlačovú besedu, kde sa vyjadroval k piatkovému stretnutiu so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom.

O ich stretnutí informoval web Topky.sk a Denník N. Po stretnutí ich jednotlivo odchytili na ulici novinári, pričom každý z nich mal vlastnú verziu stretnutia, ktoré sa uskutočnilo v hoteli spolustraníka Kollára Martina Borguľu v centre Bratislavy.

Kým Kollár tvrdil, že sa stretli kvôli dlhodobej a opakovanej diskreditácii jeho osoby zo strany týždenníka Plus 7 dní, ktorú si chcel s Haščákom ako s majiteľom týždenníka vyjasniť, tak finančník tvrdil, že sa stretli kvôli knihe, ktorú vraj sám Haščák chystá.


Kollár dnes pred novinármi zopakoval, čo povedal pre Denník N. Je presvedčený, že týždenník Plus 7 dní ho účelovo atakuje a chcel vedieť, či je za tým Haščák alebo záujmy niekoho iného. "Pýtal som sa ho, prečo tie útoky idú len z jeho médií a či to je jeho záujem."

„Haščák mi dal veľmi peknú odbornú prednášku, ako by mali fungovať médiá,“ povedal Kollár. S tým, že po približne hodinovom stretnutí ho Haščák presvedčil, že za diskreditáciou nie sú jeho záujmy.

„Povedal, že sám vidí, že sú tie ataky, ale on nezasahuje,“ povedal Kollár, podľa ktrého sa o žiadnej knihe, ktorú spomínal Haščák, nebavili.


V nezávislých médiách je šéfom spravodajstva šéfredaktor a naňho sa majú politici v prípade konfliktov, nesúhlasu s článkami obracať. Kollár, ktorý je roky majiteľom Fun rádia, nevidí problém v tom, že nešiel za šéfredaktorom ale za majiteľom týždenníka. "Mám odkaz pre redaktorov Plus 7 dní: nepokakám sa z nich, nenechám sa zatlačiť," povedal predseda Sme rodina.