SaS tvrdí, že Pravda klame, od denníka bude žiadať opravu

SaS tvrdí, že Pravda klame, od denníka bude žiadať opravu Zdroj: Pravda

V sobotu večer denník Pravda zverejnil článok o údajných zákulisných rokovaniach a plánoch SaS.

V článku s názvom Matovič môže prehrať. Sulík pretláča Kolíkovú za premiérku zástupca šéfredaktora Miroslav Čaplovič a redaktorka Lívia Černická píšu, že predseda SaS Richard Sulík sa mal dohodnúť s Máriou Kolíkovou, že prestúpi do jeho politickej strany. „Predseda SaS a odchodom z koalície sa vyhrážajúci vicepremiér pre ekonomiku a minister hospodárstva mal ponúknuť šéfke rezortu spravodlivosti, ktorá je ešte stále podpredsedníčkou strany Za ľudí, že sa stane volebnou líderkou sulíkovcov v parlamentných voľbách,“ píše Pravda a ako zdroj tejto informácie uvádza „dvoch vysokopostavených predstaviteľov z jednej koaličnej a z jednej opozičnej strany“, ktorí vraj pre Pravdu opísali, čo by sa mohlo diať v najbližšom čase.
„Sulík, podobne ostatní ministri zo SaS, a aj Kolíková, sú definitívne pripravení budúci týždeň podať demisiu... Po odchode liberálov z vlády by existovala už len trojkoalícia v zostave približne 80 členov v NR S,“ píše Pravda.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) dnes zverejnila stanovisko, v ktorom článok Pravdy označila za klamstvá a nepravdivé informácie. „Žiadna z uvedených informácií nie je pravdivá a čitatelia sú zavádzaní. Aj z toho dôvodu budeme žiadať denník Pravda o opravu podľa tlačového zákona.“

„Je absurdné tvrdiť, že pretláčame za premiérku ministerku Kolíkovú, ak sme sa viackrát vyjadrili, že post predsedu vlády patrí OĽaNO a my veríme, že dokáže ponúknuť aj ďalšieho premiéra. Taktiež sme uviedli, že sme proti predčasným voľbám a opakovane sme zdôrazňovali, že za ne nezahlasujeme,“ píše SaS.

Pravda ďalej píše o budúcich spojenectvách SaS: „Sulíkovci sú vraj ochotní uzatvoriť predvolebné spojenectvo s progresívcami, aby sa v tandeme pokúsili vo voľbách získať čo najviac hlasov, čo by v takom prípade umožnilo nominovať Kolíkovú na predsedníčku vlády.“ Pravda ďalej píše, že sa mali uskutočniť dôverné rozhovory medzi Sulíkom a lídrom strany Hlas. „Tichá dohoda s Petrom Pellegrinim má byť taká, že tandem SaS-PS by mal podporu Hlasu, ba špekuluje sa dokonca, či by s Hlasom mohol vytvoriť novú koaličnú zostavu,“ napísala Pravda.

„Dôrazne vylučujeme akékoľvek takéto úvahy, žiadny z predstaviteľov SaS nerokoval a nerokuje s nikým z Hlasu či PS. S Petrom Pelegrinim sa Richard Sulík stretol len v televíznych štúdiách a nemá s nim žiadne dohody a ani tajné rokovania. Veríme, že denník Pravda nájde dostatok odvahy, aby sa ospravedlnil a začal opäť písať pravdu," píše SaS.

Aktualizácia o stanovisko šéfredaktora Pravdy Jakuba Prokeša: Stanovisko šéfredaktora Pravdy k TS SaS: Pravda klame