V berlínskom dome, kde žijú novinári ruskej agentúry, sa našlo zápalné zariadenie

Nemecká polícia v piatok našla a zlikvidovala zápalné zariadenie, ktoré niekto dal do berlínskeho domu, kde bývajú novinári ruskej štátnej agentúry RIA Novosti. Informujú o tom agentúry Reuters a DPA, podľa ktorej sa zariadenie nevznietilo a nikto nebol zranený. Či išlo o pokus o útok na ruských novinárov, podľa polície nie je jasné. V budove sú aj kancelárie ďalších firiem.

"Okolnosti zatiaľ nie sú známe," uviedla dnes polícia, ktorá na miesto dorazila pôvodne kvôli tomu, že niekto na budovu hodil fľašu. Nie je tak ani zrejmé, či incident môže súvisieť s ruskou agresiou proti Ukrajine.

Rozhlasová a televízna stanica RBB napísala, že "podozrivú konštrukciu s fľašou" policajti objavili v piatok popoludní vo časti budovy v štvrti Steglitz, ktorá leží juhozápadne od centra nemeckej metropoly.

RIA Novosti nájdený predmet popísala ako kanister omotaný drôtmi. Uviedla tiež, že v dome bývajú jej korešpondenti.

Ďalšia ruská agentúra TASS dnes zase tlmočila požiadavku ruského ministerstva zahraničných vecí, aby Nemecko aj ďalšie štáty EÚ a NATO bezodkladne prijali opatrenia na ochranu ruských novinárov a ich rodinných príslušníkov.