Vydavateľstvo Žilinského večerníka a Breaku zmenilo riaditeľa

Vydavateľstvo Žilinského večerníka a Breaku zmenilo riaditeľa Foto: Publishing House

Spoločnosť Publishing House vedie od 1.júna 2023 nový riaditeľ, ktorým sa stal jej niekdajší šéfredaktor Žilinského večerníka Juraj Vnuk.

 Vydavateľstvo Publishing House je členom FPD Group Antona Siekela a vo svojom portfóliu má týždenník Žilinský večerník, mesačník Break a športový magazín Olympic. Pod FPD Group patrí aj vydavateľstvo FPD Media, ktoré vydáva Nový Čas.

 „Dôveru sme vložili do rúk nového riaditeľa Juraja Vnuka, ktorý prešiel vo firme takmer všetkými pozíciami a detailne teda pozná celkové procesy. "Veríme, že pod jeho vedením bude týždenník Žilinský večerník a aj mesačník Break napredovať. Zároveň je to v súlade s víziou skupiny dávať v mediálnom priestore príležitosť mladým perspektívnym ľuďom," povedal predseda predstavenstva Publishing House a CEO FPD Group Peter Šveda.

Došlo aj k ďalším zmenám v spoločnosti Publishing House. "Rozhodli sme sa nahradiť v dozornej rade bývalého spoluakcionára Pavla Poledňáka. Jeho miesto zaujme Dávid Škamla, ktorý v skupine FPD zastrešuje mediálnu oblasť,“ povedal Šveda,

Juraj Vnuk začínal v  redakcii Žilinského večerníka sko športový redaktor, v rokoch 2017-19 bol redaktorom Plus 1 Deň, šéfredaktorom Žilinského večerníka bol od roku 2020. „Vážim si dôveru od vedenia, ktorá je na jednej strane zaväzujúca a  cítim zodpovednosť za riadiace procesy. Na druhej strane chcem pokračovať v  nastolenom odkaze z  posledných troch rokov v  pozícii šéfredaktora, aby sme my, novinári, mali na pamäti nezištnú pomoc druhým ľuďom. O  to prosím aj konkurenčné vydavateľstvá v regióne, nech sa vieme vždy pre dobrú vec razantne spojiť a  vždy stáť na strane dobra. Určite budeme pokračovať v  tvorme unikátneho obsahu a  vždy budeme vám, obyčajným ľuďom, stále na pomoci. Nesmierne si vážim priazeň našich čitateľov, pričom stále mám na pamäti, že nie prázdne slová, ale konkrétne skutky robia tento svet lepším miestom pre život,“ povedal Vnuk.