Petit Press spustil nový portál pre mladých Closer

Petit Press spustil nový portál pre mladých Closer

Vydavateľstvo Petit Press spustilo nový lifestylový projekt Closer so samostatnou redakciou, web je podstránkou sme.sk. Šéfredaktorom Closeru je Matúš Baňovič, ktorý predtým pôsobil v RTVS, týždenníku .týždeň a ako šéfredaktor REFRESHER.sk.

"Closer si nepredstavuj ako nejakého mladšieho súrodenca denníka SME. Closer bude uvoľnenejší, zábavnejší, bude sa venovať mladým, pričom si ale bude stále uvedomovať svoju spoločenskú zodpovednosť. A chce hlavne reflektovať témy, ktoré zaujímajú mladých," povedal pre SME nový šéfredaktor Matúš Baňovič.

Nový web cieli na mladých a sústredí sa na lifestylové témy - gastro, cestovanie, hudobné či módne trendy, influenceri, krása a kozmetika ale aj sex, vzťahy či rodová rovnosť, píše redakcia v tlačovej správe. "Bude sa venovať aj sexu, sexuálnej výchove či sexuálnemu zdraviu. Tieto témy patria presne na portál, ktorý chce byť bližšie svojim čitateľom. Keby sme ich vynechali, nebolo by to autentické, lebo to predsa riešime všetci," povedal Baňovič.

Priemerný vek osadenstva redakcie je okolo 25 rokov. Slogan portálu je „Bližšie k tebe“.

„Je veľmi náročné vybudovať kvalitnú značku, ktorá bude autentická pre mladých. Ľahko prekuknú, keď niečo nie je skutočné a je to iba ďalší pokus na zarábanie peňazí,“ povedal Baňovič.

Redakcia Closer avizuje pravidelne písané newslettre. Medzi nimi aj týždenný súhrn šéfredaktora Behind the Closer, kde zhrnie to najpodstatnejšie z tvorby redakcie za uplynulý týždeň.

Časť obsahu novej redakcie je súčasťou digitálneho predplatného SME.sk.