Britský herec Hugh Grant urovnal spor s britským bulvárom ohľadom odpočúvania

Britský herec Hugh Grant urovnal spor s britským bulvárom ohľadom odpočúvania Foto: The Undoing/HBO

Britský herec Hugh Grant sa s vydavateľom bulvárneho denníka The Sun dohodol na urovnaní sporu ohľadom obvinenia z odpočúvania hercovho telefónu a vlámania do jeho domu. Podľa agentúry Reuters to vyplýva z dokumentov, ktoré Grantov právnik David Sherborne poslal londýnskemu vrchnému súdu. Ten vlani v máji rozhodol, že súdne konanie s mediálnym domom kvôli odpočúvaniu môže začať.

 

Grant, známy z romantických komédií ako Notting Hill alebo Láska nebeská, žaloval spoločnosť News Group Newspapers (NGN) mediálneho magnáta Ruperta Murdocha za nezákonné zhromažďovanie informácií, ktorého sa podľa neho dopúšťala prostredníctvom svojho bulvárneho denníka The Sun.

Grant tvrdí, že novinári používali služby súkromných vyšetrovateľov na odpočúvanie jeho telefónu, umiestňovali odpočúvacie a sledovacie zariadenia na jeho dom a auto a vlámali sa k nemu do domu. Získanie a zverejnenie informácií súkromného charakteru je podľa herca nezákonné.

Grantova žaloba bola jednou z tých, ktoré sa mali v januári 2025 začať prejednávať na londýnskom vrchnom súde. Herec sa ale so spoločnosťou NGN dohodol na urovnaní sporu, uviedol Sherborne. Žalobu spolu s ním pôvodne podal aj britský princ Harry.

Grant dlhodobo odsudzuje nezákonné metódy získavania informácií, ktoré boli kedysi v britských bulvárnych médiách veľmi rozšírené. V roku 2012 sa herec dohodol na mimosúdnom vyrovnaní v spore s NGN týkajúci sa dnes už neexistujúceho bulvárneho týždenníka News of the World.