Vykradli časopis Kapitál a kanceláriu festivalu BRaK

Vykradli časopis Kapitál a kanceláriu festivalu BRaK FOTO: Michaela Prablesková, Kapitál

V noci z utorka na stredu niekto vypáčil bránu do Romerovho domu na Zámočníckej v Bratislave a vykradol redakciu časopisu Kapitálu a kanceláriu Bratislavského knižného festivalu BRaK.

"Našu kanceláriu v noci vykradli! S hrôzou sme zistili, že v utorok v noci sa niekto vlámal do priestorov našej kancelárie, ktorú zdieľame s mesačníkom Kapitál. Obom organizáciám odcudzil hlavne hotovosť a nechal nás v šoku,“ informujú organizátori Bratislavského knižného festivalu. Obe organizácie aktuálne komunikujú s políciou.

Vykradnutá je aj redakcia mesačníka Kapitál.

„Jemne mi behá mráz po chrbte, lebo je možné, že páchateľa som včera videl, keď som si po odovzdávaní Novinárskych cien šiel do redakcie po veci. V rohu dvorčeka Romerovho domu, v absolútnej tme, ležal schúlený muž. Keď som za ním prišiel, tváril sa, že tam opitý zaspal. Odišiel a ja som tomu už neprikladal žiadnu dôležitosť, zamkol som bránu a šiel domov. Ráno sme našli kancelárie vykradnuté. Asi to teda dopadlo ešte pomerne dobre, prišli sme síce o nejaké peniaze, ale asi lepšie ako keby ma bol v tej tme napadol páčidlom. Chcem tým len povedať - ak by ste vedeli o podobných prípadoch v okolí, dajte vedieť, odovzdáme informácie polícii. A dávajte si na seba pozor,“ napísal Tomáš Hučko, šéfredaktor Kapitálu.

Kapitál je kritický kultúrno-spoločenský mesačník, venuje sa kultúrnym (literatúra, film, hudba, divadlo, architektúra, výtvarné umenie i iným spoločenským fenoménom. Vychádzajú v ňom eseje, recenzie, rozhovory, glosy, úvahy, pôvodná tvorba i preklady, to všetko sprevádzané ilustráciami, grafikami a maľbami domácich i zahraničných umelcov.

K vlámaniu sa do spoločnej kancelárie došlo týždeň pred začiatkom Bratislavského knižného festivalu.