Jaroslav Rezník opäť šéfom TASR

Jaroslav Rezník opäť šéfom TASR Foto: TASR

Správna rada TASR mala jednoduchú voľbu.

 


Doterajší generálny riaditeľ Jaroslav Rezník bol totiž jediným kandidátom. O jeho zvolení dnes informovala samotná agentúra.

 

Funkčné obdobie končí Rezníkovi koncom apríla. Správna rada si dnes vypočula jeho projekt riadenia a zvolila ho na ďalších päť rokov.

"Odprezentoval projekt rozvoja tlačovej agentúry, ktorý bol členmi Správnej rady hodnotený pozitívne," povedal pre TASR predseda Správnej rady Vladimír Masár.

Rezník za kľúčové do budúcna považuje orientáciu agentúry na digitálne médiá - digitalizáciu archívu, rozvoj webového portfólia. „A výraznú orientáciu na rozvoj pohyblivých obrázkov, to znamená video contentu, pretože po tom je teraz na trhu najväčší dopyt a my sme proklientsky orientovaná agentúra," povedal Rezník.


Generálnemu riaditeľovi patrí podľa zákona mesačná mzda rovnajúca sa dvojnásobku platu poslanca národnej rady.

 

Jaroslav Rezník sa narodil v roku 1966 v Ružomberku. Vyštudoval slovenský, ukrajinský jazyk a literatúru na Filozofickej fakulte UPJŠ v Prešove. Po základnej vojenskej službe sa vrátil na Katedru slovenského jazyka a literatúry ako pedagóg. V roku 1993 nastúpil na post riaditeľa do Regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu v Košiciach, v roku 1997 sa stal ústredným riaditeľom SRo, v roku 2005 začal pracovať na Ministerstve kultúry.

Rezník bol zvolený za šéfa TASR už v roku 2007. Po prijatí nového zákona o TASR bol zvolený v roku 2009 opätovne. Dvakrát sa pokúšal o kreslo šéfa RTVS, bol hlavným protikandidátom Václava Miku a predtým Miloslavy Zemkovej.