Šéfke syndikátu novinárov sa niekto vyhráža. Rieši to polícia

Šéfke syndikátu novinárov sa niekto vyhráža. Rieši to polícia Foto: SSN

„Nejde o prvý anonym na moju osobu a prvú snahu o diskreditáciu. Vyhrážanie sa však už hraničí s trestným činom. Zvyšok nechám na políciu," povedala pre Omédiách.com Valková.

 


Predsedníčka Slovenského syndikátu novinárov Tamara Valková v liste člnov syndikátu informuje, že jej chodia vyhrážky a rieši to už polícia.

 

„Už som Vás informovala, že prichádzali na mňa rôzne anonymy v súvislosti s výkonom mojej funkcie a preveroval ich aj Inšpektorát práce. Boli neodôvodnené. Keď tento pokus o moju diskreditáciu a zastrašovanie nevyšiel, ten „niekto" sa už začal vyhrážať. Priamo mne osobne. Dostala som list. Domov. „Charakterný" človek, používajúci metódy hodné donášača minulého režimu, mi odporúča, aby som sa vzdala funkcie, lebo v opačnom prípade začne odkrývať dôkazy proti mne," píše v liste Valková. Ďalej píše, že anonym jej odporúča dlhodobú PN. „Áno, tak by mohli tí, čo za ním stoja, syndikát ovládnuť Vraj veľa času už nemám," píše Valková, podľa ktorej sa niekto snaží syndikát ovládnuť všetkými možnými metódami, ale ani jedna z nich nie je demokratická.
Valková v súvislosti s anonymnými vyhrážkami podala trestné oznámenie. „To však nič nezmení na tom, v akom morálnom bahne sa niektorí členovia a ich manipulátori nachádzajú," píše a zároveň kritizuje kontrolnú radu syndikátu.

Odporúčame aj: Syndikát vypredáva majetok. Hrozí mu kolaps

„Pasovala sa za výkonný orgán a za mojím chrbtom sama rokuje s ňou vybratými realitnými kanceláriami o odpredaji budovy - bez mojej účasti ako štatutára! Navyše, odporúča podpísať zmluvu s právnickým subjektom, ktorého návrh zmluvy a kvalifikáciu ani nevideli! Viacerí členovia Predstavenstva robia to isté. Štatutár, ktorý chce dodržiavať zákon a Rokovací poriadok, sa stal nepohodlným."

Valková kritizuje aj Predstavenstvo syndikátu. „Keď som navrhla vyjadriť podporu ukrajinským novinárom, dokonca ma za to pranierovali."

Pokúšame sa získať stanovisko Predsedníctva a Kontrolnej rady SSN.