Robert Fico Denníku N pomohol vo viacerých smeroch

Robert Fico Denníku N pomohol vo viacerých smeroch Foto: Denník N

Rozhodnutie vlády neodpovedať kvôli nálepkám Shootyho redaktorom Denníka N v konečnom dôsledku pomohlo propagácii značky Denníka N a to vo viacerých smeroch.

 


Tlačový úrad včera zverejnil vyhlásenie, že už nielen Robert Fico, ale aj ministri jeho vlády a komunikačné oddelenia nebudú odpovedať na otázky Denníka N.

 

Pozreli sme sa na výsledok tohto kroku vo vzťahu k Denníku:

Denník N mal včera na webe 464 815 zobrazení, čo je najvyššie číslo za posledných 24 dní.

Nálepky sa minuli a denník okamžite predĺžil akciu s nálepkami aj predplatným o ďalšie dni.

Počet predplatiteľov bol včera vyšší ako ostatné dni, redakcia presné číslo nekonkretizovala. 

Dopyt po nálepkách sa zvýšil. Denník N chystá novú akciu, s novými nálepkami. "Budúci týždeň chceme zopakovať vkladanie nálepiek do novín. Termín aj presná podoba nálepiek sa teraz riešia, rozhodnutie je výsledkom zvýšeného ohlasu," povedal pre Omédiách.com Lukáš Fila z Denníka N.

Zmienka o Denníku N, ktorý nepatrí svojou čítanosťou k top titulom printového o online trhu, sa dostal do veľkej časti printových a online médií. „Podľa právnika Marka Benedika nie je rozhodnutie vlády v súlade s Ústavou a tlačovým zákonom," píše napríklad Nový Čas. Sme, Hospodárske noviny porovnali rozhodnutie vlády k Mečiarovej vláde.

Odporúčame aj: Fico to prehnal a armáda hovorcov tiež

Denník N sa dostal do pozície martýra – na stranu denníka sa postavili alebo kritizovali rozhodnutie Úradu vlády zástupcovia konkurenčných médií:  šéfredaktori SME, Pravdy, Plus 1 deň, .týždňa, Hospodárskych novín, riaditeľ spravodajstva a publicistiky RTVS, vedúci edítor Aktuality.sk. Kritický postoj voči postoju tlačového oddelenia úradu zaujal aj Trend, ten zároveň ako jedno z mála médií kritizoval aj redakciu Denníka N: „Nálepková kampaň Denníka N presiahla medze novinárskej etiky a poukázala na najväčšiu slabosť tohto ináč silného redakčného tímu: že samých seba občas vnímajú ako nezávislé rockové hviezdy, ktoré si môžu robiť všetko po svojom," povedal zástupca šéfredaktora Trendu Tomáš Czwitkovics.

Denník N využil potenciál informácie - článok o rozhodnutí Úradu vlády mal ako platený status na Facebooku, zároveň založil skupinu na podporu Denníka N.

Denník N sa stal aj politickou témou opozície - Martin Poliačik sa rozhodol zberať nezodpovedané otázky redaktorov, nezaradený poslanec Daniel Krajcer zo strany SKOK chce riešiť rozhodnutie vlády na mimoriadnom rokovaní mediálneho parlamentného výboru. Predseda OKS Ondrej Dostal podal na úrad vlády sťažnosť, týkajúcu sa rozhodnutia úradu vlády a ministerstiev neposkytovať informácie Denníku N.
Predseda OKS Ondrej Dostal podal na Úrad vlády sťažnosť týkajúcu sa rozhodnutia úradu vlády a ministerstiev neposkytovať informácie Denníku N.

Dennik N bude mať sťažený prístup k informáciám, na čo bude pravdepodobne v článku vždy upozorňovať. V očiach čitateľov to môže vyvolať väčšiu podporu.