Mediálny dom Politico si na Slovensku aj v Česku registruje ochrannú známku

Foto: Politico Foto: Politico

Webu Omédiách.com sa podarilo zistiť, že popredný americký vydavateľský dom Politico požiadal český aj slovenský Úrad priemyselného vlastníctva o registráciu ochrannej známky.

 

Ochranná známka sa vzťahuje na kategórie súvisiace s vydavateľskou činnosťou. O registráciu požiadala centrála mediálnej spoločnosti v americkom Arlingtone koncom augusta. V rovnakom čase požiadala americká centrála o registráciu aj Úřad průmyslového vlastnictví v Českej republike. Vzhľad ochrannej známky je  rovnakej podobe, ako ho spoločnosť používa v svojich médiách v USA - v červenej farbe.

Spoločnosti si zvyknú registrovať ochranné známky zvyčajne ak zvažujú pôsobenie v krajine.

 

Politico je mediálny dom so sídlom v Arlingtone v americkej Virgínii. Zameriaval sa pôvodne na správy a komentáre o politickom dianí v USA. Posledný rok zmenil víziu a rozširuje zameranie aj na celosvetovú politiku.
Pôsobí nielen na webe, ale má aj televízne a rozhlasové vysielanie a vydáva noviny.

V septembri minulého roka prenikla spoločnosť do Európy. Nadviazala spoluprácu s nemeckým vydavateľom Axel Springer a spustili európske vydanie Politico so sídlom v Bruseli. V tlači vyšlo Politico Europa v apríli tohto roka. „Našou ambíciu je v nasledujúcich rokoch tvoriť veľkú žurnalistiku po celom svete," oznámil vydavateľ v apríli.

Vydavateľ Robert Allbritton navýšil investície do spoločnosti, jeho zámer je v najbližších štyroch rokoch strojnásobiť veľkosť firmy a rozšíriť ju do viacerých kútov sveta.