Bulvárne nemecké denníky vyšli s arabskou prílohou pre utečencov

Bulvárne nemecké denníky vyšli s arabskou prílohou pre utečencov Foto: Bild

Nemecké bulvárne listy Bild a BZ dnes v Berlíne a Brandenbursku vyšli s prílohou v arabčine, ktorá je určená pre utečencov.

Na štyroch stranách majú informácie o službách krízových centier, mapku nemeckej metropoly alebo výber základných nemeckých slovíčok a fráz.

"Po prečítaní dajte toto číslo utečencovi," vyzýva čitateľov na titulnej strane berlínsky bulvárny denník. Obdobné odporúčania má aj Bild.

"Samozrejme tí ľudia potrebujú v prvom rade strechu nad hlavou, stravu a oblečenie. Ale informácie o tom, čo sa s nimi deje a kde im pomôžu, a údaje o Berlíne, sú takmer rovnako potrebné," povedal šéfredaktor BZ Peter Huth. "Orientácia je prvý krok k integrácii," dodal.

Tento týždeň je to v súvislosti s utečeneckou krízou druhé špeciálne vydanie Bildu. V utorok tento najčítanejší nemecký denník vyšiel úplne bez fotografií, bez fotiek bol do utorkového poludnia tiež web Bildu. Denník vo vysvetlení uviedol, že týmto krokom chce upozorniť na dôležitosť fotiek v spravodajstve a že tak zároveň obhajuje svoje skoršie rozhodnutie zverejniť teraz celosvetovo známu snímku utopeného trojročného sýrskeho utečenca Alana Kurdího.