Babišovo vydavateľstvo bude mať na Slovensku vlastný bulvár

Babišovo vydavateľstvo bude mať na Slovensku vlastný bulvár

Vydavateľstvo Mafra Slovakia sa rozširuje. Do jeho portfólia pribudne staronový bulvárny časopis, ktorý sa pokúsil vzkriesiť Fedor Flašík.

 


Časopis Star len nedávno menil majiteľa. Od vydavateľstva Márie Rehákovej ho získala spoločnosť Starmedia bývalého hovorcu Slovenskej televízie a komunálneho politika Branislava Záhradníka. Star s novým majiteľom mal len nedávno kampaň a prešiel zmenami, ku ktorým sa prihlásil aj Fedor Flašík.

 

Viac: Šedou eminenciou vynoveného bulváru je Fedor Flašík


Majiteľa mení Star opäť.

Podľa informácií Omédiách.com bulvárny časopis Star bude súčasťou vydavateľstva Mafra Slovakia, čo je bývalý Ecopress, ktorý patrí do portfólia Agrofertu Andreja Babiša.

„Nekomentujem," reagoval na otázky Omédiách.com riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia Vladimír Mužík. Mužík má dlhoročné skúsenosti s bulvárom. V minulosti bol šéfredaktorom Nového Času, neskôr českého Blesku, riadil aj spravodajstvo TV Nova a pracoval aj pre TV JOJ.

Do portfólia Mafra Slovakia patria Hospodárske noviny, ktoré majú predajnosť necelých 12 tisíc kusov denne, mesačník Obchod, dvojmesačník Run, Horeca Magazine, web a časopis Stratégie a ďalšie. Nedávno v portfóliu vydavateľstva pribudol lifestylový mesačník pre ženy Evita. Podľa vydavateľstva posledný mesiac predal takmer 32 tisíc kusov.

Star vychádza ako dvojtýždenník. V auguste sa podľa auditu tlače ABC SR predalo 6 319 kusov.

Pokúšame sa získať stanovisko Branislava Záhradníka.