Kaliňák novinárke: Ja nie som eštebák ako vy

Kaliňák novinárke: Ja nie som eštebák ako vy Reprofoto: .týždeň

Ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi sa v piatok večer nepáčili otázky novinárky, ktorá sa ho pýtala na to, či stále trvá na tom, že sa nestretáva s Ladislavom Bašternákom.

 


Novinári ministra vnútra odchytili v parlamente potom, ako mu parlament vyslovil dôveru pri jeho odvolávaní, ktoré navrhla opozícia kvôli kauze Bašternák.
Denník N zistil, že Kaliňákovci a Bašternákovci denne dávajú deti do rovnakej škôlky. Pravdepodobnosť, že sa nestretli, je veľmi malá.

 

Denník N nafotil Kaliňáka ako vodí do škôlky svoje dieťa a rovnako nafotil, ako vodí dieťa do tej istej škôlky Bašternák.

Bašternák je podozrivý, že v roku 2012, po tom, ako začal Smer sám vládnuť, spáchal vážne daňové podvody. Hoci na ne Finančná správa upozornila políciu, tá, v čase, keď bol Kaliňák ministrom, prípady odmietla vyšetrovať. Upozornil na to v marci Denník N a týždenník Trend.

„Povedali ste, že ste štyri roky nevideli pána Bašternáka. Prečo ste nám nepovedali, že každý deň chodíte do tej istej budovy?" pýtala sa ministra redaktorka Denníka N Monika Tódová. „Nerozumiem," reagoval najskôr Kaliňák. „Vaše deti chodia do spoločnej materskej školy," dodala redaktorka. "Nie, nestretli sme sa. Štyri roky som ho nevidel a to je pravda," zopakoval niekoľkokrát Kaliňák. Povedal, že to, že ich deti chodia do spoločnej škôlky, sa dozvedel od nej. „O rodinných veciach sa tu nebudeme baviť. Naozaj som to nevedel. Ja nerobím lustráciu. Ja nie som eštebák ako vy," povedal nahnevane Kaliňák redaktorke a odmietol sa s ňou baviť.

 

"Kto je tu eštebák, pán minister. Čo si to dovoľujete povedať na novinárov, že sú eštebáci," reagoval Eugen Korda z .týždňa, ktorý zverejnil nahrávku rozhovoru.