Penta predložila ponuku na kúpu časti vydavateľstva denníka SME

Penta predložila ponuku na kúpu časti vydavateľstva denníka SME Foto: SME

Český web Motejlek.com opäť píše o finančnej skupine Penta a jej záujme o Petit Press.

 

 

„Penta má cenovou dohodu s Nemcami ohľadne polovice Petit Pressu. Čaká sa na reakciu Vajdovcov," píše Motejlek.com. Je to mierna zmena oproti tomu, čo web Motejlek.com priniesol pred pár dňami, keď napísal, že „finančná skupina Penta je pomerne blízko dohody o vstupe do vydavateľstva Petit Press."

Vydavateľstvo Petit Press, ktoré vydáva viacero titulov na čele s denníkom SME, vlastní nemecká spoločnosť Rheinisch – Bergische Verlagsgesellschaft (50 percent) a Prvá slovenská investičná skupina, kde je predsedom predstavenstva Peter Vajda a členovia Jozef Grnáčik a Vladimír Rajčák.

Už viaceré investičné skupiny mali záujem o kúpu 50 %-ného podielu vo vydavateľstve Petit Press, ktorý vlastní Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft.

„Penta Investments uzavrela dohodu s nemeckým vydavateľstvom Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft mbH ohľadne ceny za polovičný podiel v slovenskom Petit Presse. Predaj ale ešte môže zmariť Prvá slovenská investičná skupina, ktorá má predkupné právo na podiel vlastnený nemeckou spoločnosťou," napísal dnes Motejlek.com. Podľa jeho odhadu Penta ponúkla 15 miliónov eur.

"Ja môžem len zopakovať moje stanovisko, že 50 percentný akcionár Petit Pressu, Prvá slovenská investičná spoločnosť má predkupné právo na akcie a verím, že si ho uplatní. Nemôžem potvrdiť, že by RBVG uzatvorilo predbežne dohodu s Pentou," povedal pre Omédiách.com generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek.

Odporúčame aj: Penta získala vplyv nad týždenníkmi aj denníkom

Nebudeme komentovať žiadne špekulácie okolo mediálnych transakcií, budeme sa vyjadrovať len k dokončeným obchodom, tak ako to štandardne robíme aj pri iných projektoch," povedal pre Omédiách.com hovorca Penty Martin Danko.

Penta sa v nakupovaní médií v septembri rozbehla. Už má kontrolu nad vydavateľstvom Trend Holding aj spoločnosť 7 Plus a netají, že má aj ďalšie vyhliadky na českom, slovenskom a poľskom trhu.