Denník Sme má nového zástupcu šéfredaktora

Denník Sme má nového zástupcu šéfredaktora Foto: Sme

Generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek dnes oznámil meno zástupcu šéfredaktora denníka SME.

 

 

Stane sa ním Petr Šabata, ktorý v súčasnosti zastáva funkciu šéfredaktora regionálnych týždenníkov Korzár – Prešovských novín a Humenských novín, patriacich do portfólia vydavateľstva Petit Press. Petr Šabata nastúpi do redakcie od 15. decembra. Ďalších zástupcov šéfredaktora denníka SME avizuje Petit Press oznámiť do konca budúceho týždňa.

Šabata je druhý nový člen vedenia po odchode bývalého vedenia denníka Sme, ktoré takto reagovalo na vstup Penty do vydavateľstva, ktorá má v ňom 45 percentný podiel, a pripravuje nový Projekt N.

Novým šéfredaktorom prešovských a humenských novín bude po odchode Šabatu podľa informácií Omédiách.com Martin Belej, niekdajší editor webu korzar.sme.sk.

Odporúčame aj: Nicholson: Nemusíme všetci utekať pred tou zlou veľkou Pentou

Minulý týždeň oznámil Fulmek, že novou šéfredaktorkou denníka Sme bude Beata Balogová, ktorá šéfuje týždenníku Slovak Spectator.

Pred príchodom do Petit Pressu, Petr Šabata zastával post šéfredaktora vo viacerých tituloch v Čechách aj na Slovensku. Pôsobil ako šéfredaktor Mladej Fronty Dnes, Pravdy a českých Hospodárskych novín. Na novej pozícii bude zodpovedať najmä za domáce spravodajstvo.