Seriálový megahit Druhá šanca opäť prekonával rekordy a konkurencii nedal najmenšiu šancu

Najsledovanejším spravodajským programom na trhu sa v pondelok stala relácia Počasie, zabodovali však aj menšie stanice Doma a Dajto.

Siedma premiérová epizóda čoraz obľúbenejšieho seriálového megahitu Druhá šanca v pondelok 21. februára 2022 na obrazovkách televízie Markíza opäť prekonávala rekordy. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 ide dokonca o doposiaľ najsledovanejší nešportový program tohto roka v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.
Výnimočný dramatický seriál z lekárskeho prostredia dosiahol v tejto strategickej cieľovej skupine rekordný rating 11,7 % a vysoko nadpriemerný trhový podiel 29,3 %. Medzitýždenne si tak Druhá šanca z hľadiska ratingu polepšila o 1,5 percentuálneho bodu a trhový podiel jej narástol rovnako o 1,5 percentuálneho bodu. Konkurenčné pondelkové programy výrazne zaostali, seriál Hranica zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 13,7 % a film Rodina na prenájom na Jednotke RTVS podiel na trhu 4,6 %.
Divákmi aj kritikou nadšene prijatý nový seriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe včera prilákal k obrazovkám absolútne rekordných 641-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v tejto širšej cieľovej skupine mu patril post najsledovanejšieho nešportového a nespravodajského programu od začiatku tohto roka. V porovnaní s minulotýždňovou prvou epizódou získal na svoju stranu ďalších 71-tisíc divákov, pričom v čase vysielania mal dosah až na 765-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).