O2 Športová akadémia Mateja Tótha predstavila novú reláciu Pravda o klíme

O2 Športová akadémia Mateja Tótha predstavila novú reláciu Pravda o klíme Foto: Pravda

O2 Športová akadémia Mateja Tótha a redakcia Pravdy spustili novú reláciu Pravda o klíme. Relácia sa venuje ekologickým témam so zaujímavými hosťami ako olympijský víťaz Matej Tóth alebo Nigel Marven, známy britský ochranca prírody.

Téma ochrany životného prostredia je každým rokom naliehavejšia. Preto sa O2 Športová akadémia Mateja Tótha ako inštitúcia, ktorá pracuje s tisíckami detí ročne, rozhodla prispieť svojím dielom k osvete tejto témy. Ako zaznelo v upútavke od moderátora relácie Ľubomíra Straku: „S deťmi by sme mali hovoriť o klimatickej zmene, pretože sa ich to týka. Dokonca viac ako nás dospelých. My sme začali, ale ony by mali pokračovať.“

Ponuku na spoluprácu pri tvorbe relácie prijala redakcia denníka Pravda. Podľa šéfredaktora Jakuba Prokeša sa redakcia Pravdy venuje ekologickým témam, ale tento typ pravidelnej relácie v portfóliu tv.pravda.sk doteraz chýbal. Preto spoluprácu s Akadémiou olympijského víťaza Mateja Tótha uvítal.

Relácia Pravda o klíme vychádza každý štvrtok na www.tv.pravda.sk/relacie/pravda-o-klime aj v podcastovej verzii. Poslucháči si ju tak môžu vypočuť vo svojej obľúbenej podcastovej aplikácii.
Cieľom relácie je ukázať na príkladoch z praxe klimatické zmeny v každodennom živote a podporiť prechod spoločnosti do bezuhlíkovej budúcnosti. V relácii sa objavia zaujímaví hostia zo Slovenska aj zo zahraničia. Takým je aj Nigel Marven, britský producent dokumentárnych filmov, ochranca prírody a ornitológ.

Partnerom projektu je spoločnosť Veolia, ktorá sa dlhodobo angažuje v témach týkajúcich sa ochrany životného prostredia. Podľa country manažéra spoločnosti Veolia na Slovensku Petra Martinku: „Činnosť spoločnosti Veolia je úzko spojená s udržateľným využívaním prírodných zdrojov. Kladieme dôraz na spôsob podnikania, ktorý minimalizuje dopad na biodiverzitu a zároveň ju prostredníctvom rôznych aktivít v krajine podporujeme.“