Poštová banka podporuje kultúru v regiónoch a pozýva na rodinný rozprávkový festival Za 7 horami

Poštová banka podporuje kultúru v regiónoch a pozýva na rodinný rozprávkový festival Za 7 horami Foto: Za 7 horami

Najlepší štart letných prázdnin už 5 rokov ponúka podujatie Za 7 horami a 1. júla opäť otvorí svoje brány pre malých aj veľkých fanúšikov rozprávkových príbehov. Najväčšie rodinné podujatie u nás prináša do regiónu Liptov skvelý program plný úžasných divadelných predstavení, zaujímavých hostí a súťaží pre malých aj veľkých návštevníkov. Poštová banka prirodzene patrí do regiónov a aj preto s radosťou opäť podporila toto rodinné podujatie s atraktívnym programom pre celú rodinu.

Poštová banka pre regióny

Poštová banka je najdostupnejšou bankou u nás a je prítomná v každom regióne Slovenska. Preto prirodzene smeruje svoju podporu aktivitám, ktoré do rôznych kútov našej krajiny prinášajú zmysluplné a zaujímavé projekty dostupné pre všetkých. Jedným z nich je festival Za 7 horami, ktorý už 5 rokov pripravuje najväčšie rodinné podujatie práve na Liptov. „Veľmi nás teší, že sme aj tento rok súčasťou festivalu Za 7 horami a môžeme tak prispieť k tomu, aby si deti aj dospelí mohli užiť nielen krásnu prírodu Liptova, ale aj skvelý program plný úžasných divadelných predstavení, zaujímavých hostí a súťaží. Je to ten najlepší spôsob, ako sa odstrihnúť z online sveta, dopriať deťom skutočné zážitky a odštartovať letné prázdniny,“ povedala hovorkyňa Poštovej banky Lenka Kalafut Lendacká.

Festival, ktorý buduje vzťah k umeniu, aj vzdeláva

Letný festival Za 7 horami má ako hlavné poslanie zoznámiť deti s kultúrou, najmä s divadelným umením a nestarnúcimi rozprávkovými príbehmi. Návštevníci amfiteátra v Liptovskom Jáne budú môcť počas prvého júlového víkendu vidieť predstavenia ako Ďuro Truľo alebo Edo Drewo od zoskupenia Divadelný svet, Pinokia a Klauniádu v podaní Divadla Zo šuflíka, Teáter Komika či rozprávky z flašinetu. Zároveň sa divadelné predstavenia a sprievodný program konajú na ďalších miestach (hotel Liptovský dvor, hotel Sorea Ďumbier, hotel Alexandra) a známe divadelné rozprávky 12 mesiačikov a O troch grošoch od umeleckého zoskupenia Dvor zázrakov si budú môcť diváci pozrieť tiež na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Festival ponúkne aj desiatky ďalších nemenej zábavných sprievodných aktivít. „V krajine Za 7 horami túžime detváky aj vzdelávať. Zoznámime ich s hodnotou peňazí, vysvetlíme, odkiaľ sa berú, ako si ich sporiť, ale aj čo robiť pri ohrození života a zdravia, ako sa správať na chodníkoch a cestách, prečo je dôležité zdravo sa stravovať, triediť odpad a chrániť životné prostredie. Ponúkame plnohodnotne strávený čas s rodinou v prírode,“ priblížil Michal Rybanský, riaditeľ podujatia Za 7 horami.

Príďte nás navštíviť v stánku Poštovej banky

Počas podujatia budú návštevníkom k dispozícii aj zamestnanci Poštovej banky, ktorí ochotne a radi poradia. Okrem komplexných informácií o finančných produktoch a možnosti založiť si Užitočný účet priamo na mieste majú návštevníci jedinečnú príležitosť získať vklad 30 eur na novootvorené Užitočné sporenie. Na menších návštevníkov čaká maľovanie na tvár, či tvorba obrázkov vďaka spolupráci s Pixeluj.eu. Deti si tak budú môcť vytvoriť svoju vlastnú pixelovú mozaiku, ktorá je navyše ekologická, pretože je vyrobená z cukrovej trstiny a je bez problémov rozložiteľná. Kým budú deti tvoriť, rodičom spríjemní čakanie lahodná kávička. Navyše, každý návštevník festivalu, ktorý sa pristaví pri stánku Poštovej banky, môže získať plátennú tašku s folklórnymi motívmi alebo prívesok s praktickým žetónom do nákupného vozíka.